Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Actiuni pentru combaterea delictelor silvice.

In perioada 3-4 mai 2023, politistii Serviciului de Ordine Publica, in colaborare cu inspectori din cadrul Garzii Forestiere Cluj si silvicultori au actionat pentru combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos si combaterea braconajului piscicol.

 In acest scop, pe valea Bargaului, au fost efectuate controale in trafic si au fost oprite 9 autovehicule si legitimate 16 persoane. Totodata, au fost verificate 12 transporturi de material lemnos, 3 agenti economici si 3 exploatari forestiere. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 7 sanctiuni in cuantum de 10.000 lei pentru nerespectarea dispozitiilor Legii 171/2010, privind regimul silvic.

 Ca masura complementara, politistii au dispus masura complementara a ridicarii in vederea confiscarii a cantitatii de 21,33 metri cubi de material lemnos, in valoare de 7.521 de lei.        

 Totodata, in data de 4 mai a.c., in cadrul actiunii desfasurate, in localitatea Livezile, politistii din cadrul Biroul Protectia Fondului Forestier si Piscicol au identificat oprit pe marginea carosabilului un autotren.

 La volanul autoutilitarei, a fost identificat un barbat de 44 ani, din Sant. In urma verificarilor s-a constatat faptul ca pentru ansamblul auto a fost emis de catre o societate comerciala, un aviz de insotire a materialului lemnos pentru 4,50 mc, cherestea specia molid. In interiorul semiremorcii, politistii au gasit 10 radiatoare din otel, fara a mai fi identificata alta marfa sau materialul lemnos.

 Avizul emis ar fi indicat faptul ca materialul lemnos ar fi fost incarcat de la punctul de lucru din Bistrita a societatii comerciale, urmand sa fie transportat la un alt punct de lucru al aceleiasi societati comerciale, in localitatea Sant, cu scopul de a regla diferentele stocurilor scriptice si faptice intre cele doua puncte de lucru.

 Politistii Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru Protectia Fondului Forestier si Piscicol, au inceput efectuarea de cercetari in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de fals informatic. Totodata, in cadrul dosarului penal intocmit a fost dispusa indisponibilizarea ansamblului auto precum si a telefoanelor mobile folosite, in vederea instituirii sechestrului asigurator.

 

 

 

Sofer depistat sub influenta alcoolului de politistii rutieri

 La data de 5 mai a.c., politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe strada Dornei.

 La volan a fost identificat un barbat de 41 ani, din Bistrita. Acesta a fost testat de catre politisti cu aparatul etilomentru, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior, in urma testarii a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sange.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Rutier, in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.     

 

 

 

 

 

Actiuni pentru cresterea sigurantei rutiere pe Drumul National 17D

 La data de 4 mai a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Comunal Zagra si Parva, din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, impreuna cu reprezentanti ai Registrului Auto Roman Bistrita-Nasaud, au desfasurat o actiune pentru cresterea gradului de siguranta a traficului rutier si pentru prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Actiunile au urmarit depistarea in trafic a tuturor celor care incalca regulile de circulatie si pun in pericol siguranta atat a lor, cat si a celorlalti participanti la trafic cat si identificarea vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic.

 In urma activitatilor desfasurate pe Drumul National 17D, politistii au constatat 30 de contraventii la O.U.G. 195/2002 privind regimul rutier in valoare de 7395 lei, fiind totodata retinute 6 certificate de inmatriculare, un permis de conducere si legitimate 41 de persoane.   

0 comentarii2422 vizualizări05 mai 2023
rss 2.0
rss 2.0