Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Barbat cercetat pentru fals informatic, retinut pentru 24 de ore.

Update stire: "Barbat cercetat pentru fals informatic, retinut pentru 24 de ore, de politistii Biroului pentru Protectia Fondului Forestier si Piscicol".  La data de 18 august a.c., in urma probelor administrate de politistii de la Biroul pentru Protectia Fondului Forestier si Piscicol, procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita a dispus plasarea sub control judiciar a barbatului de 52 de ani, din judetul Neamt, cercetat pentru savarsirea infractiunii de fals informatic.

 Cercetarile continua sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, in vederea documentarii cauzei, sub toate aspectele ei.

 

 

          Conducatori de mopede, banuiti de comiterea unor infractiuni la regimul rutier, depistati in flagrant delict, de politisti

 In acest sfarsit de saptamana, politistii cu atributii pe linie rutiera au continuat activitatile de monitorizare si control, pentru prevenirea accidentelor rutiere. O atentie deosebita a fost acordata verificarilor in trafic a conducatorilor de mopede, fiind astfel depistate, in flagrant delict, mai multe infractiuni la regimul rutier.

 Exemplificari: 

La data de 18 august a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat si oprit in trafic, un moped care circula pe Drumul Judetean 173, pe raza localitatii Pinticu.

 In urma verificarilor, a fost identificat conducatorul acestuia ca fiind un barbat, de 44 de ani, din localitate, iar mopedul condus de acesta figura ca fiind neinmatriculat, respectiv radiat din circulatie. Totodata, barbatul de 44 de ani nu figureaza ca fiind posesor de permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de catre politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, pentru comiterea infractiunilor de conducerea unui vehicul neinmatriculat si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La data de 19 august a.c., politistii Serviciului Rutier au depistat si oprit pentru control un moped care circula pe Drumul Judetean 172D, pe directia Bistrita Bargaului-Colibita.

 In urma verificarilor efectuate, a fost identificat conducatorul acestuia, un barbat de 32 de ani, din Bistrita Bargaului care nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.       

 

***

La data de 20 august a.c., politistii Biroului Rutier au depistat, in flagrant delict, un tanar de 28 de ani, din Viisoara, in timp ce conducea o motocicleta fara a detine permis de conducere.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru conducere fara permis.

 

 

     Filtre si testari cu aparatele etilotest si drugtest, desfasurate pe raza judetului, pentru depistarea conducatorilor auto care incalca regulile de circulatie si pun in pericol siguranta traficului rutier

 Exemplificari: 

La data de  19 august a.c., in jurul orei 23.30, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat si oprit pentru control un autoturism care circula pe un drum comunal din Dumitra.

 La volan a fost identificat un tanar, de 25 de ani, din Dumitra care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, conducatorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanta Cannabis si a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

In dimineata de 18 august a.c., in cadrul activitatilor de monitorizare si control a traficului rutier, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au depistat si oprit un tanar de 22 ani, din Ungheni, judetul Mures, care conducea un autoturism.

 

Autovehiculul a fost oprit pe raza localitatii Budesti-Fanate, iar in urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca tanarul nu detine permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul  etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de catre Sectia 3 Politie Rurala Bistrita, in cadrul unui dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

 

***

La data de 20 august a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat, in flagrant delict, un tanar, de 23 de ani, din Orheiu Bistritei, care conducea un autoturism fara sa detina permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Acesta a fost oprit pentru control in localitatea Jelna, pe Drumul Judetean 172G, iar in urma testarii etilotest, rezultatul indicat a fost 0,24 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul  fara permis de conducere.

 

***

 

La data de 20 august a.c., in jurul orei 10.30, politistii din Compartimentului Rutier Beclean au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Judetean 172, intre Figa si Beclean.

La volan a fost identificat un sofer de 22 de ani, din Bistrita. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior soferul a fost transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

La aceeasi data, in jurul orei 18.40, politistii Compartimentului Rutier Beclean au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe o strada din oras.

 La volan a fost identificat un barbat de 35 de ani, din Beclean. Intrucat acesta emana halena alcoolica a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,77 mg/l alcool pur in aerul expirat. Soferul a fost ulterior condus la spital in vederea recoltarii de mostre biologice de sange.

 In cele doua cauze, politistii au intocmit dosare de cercetare penala cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante, urmand documentarea faptelor

 

 

CONSECINTE asociate consumului de alcool la volan 

La data de 20 august a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au fost sesizati, prin 112, cu privire la faptul ca un autoturism care se deplasa in zona de agrement Baile Figa, a acrosat un alt autoturism parcat, provocandu-i distrugeri la oglinda. Ulterior, acesta ar fi abandonat autoturismul si a plecat de la fata locului.

 In scurt timp, politistii au depistat autoturismul implicat si pe conducatorul acestuia, un tanar, de 26 de ani, din judetul Suceava. Acesta a relatat faptul ca, in timp ce efectua manevra de mers inapoi, a acrosat cu oglinda din dreapta, oglinda retrovizoare dreapta a autoturismului parcat.

 Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,44 mg/l alcool pur in aerul expirat. Totodata, a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de 20 august a.c., politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au fost sesizati cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe raza localitatii Corvinesti.

 la fata locului, in urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca un tanar, de 26 de ani, din Nuseni, in timp ce conducea un moped pe Drumul Judetean 172H, prin Corvinesti, pe directia Matei catre Bidiu, a acrosat un autoturism care era parcat in apropierea unui bar.

 Tanarul a fost testat la fata locului cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 1,21 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice, in vederea determinarii alcoolemiei. Totodata, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza s-a intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate pentru comiterea infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante  si conducerea unui vehicul fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

 

          Nereguli pe linie silvica, constatate si sanctionate de politistii Biroului Rutier si cei ai Biroului pentru Protectia Fondului Forestier si Piscicol

 In seara de 20 august a.c., politistii din cadrul Politiei Municipiului Bistrita, Biroul Rutier au identificat si oprit in trafic, pe strada Drumul Cetatii din Bistrita, un ansamblu format dintr-o autoutilitara si o semiremorca, cu numere de Suceava.

 In urma verificarilor, a fost identificat conducatorul auto, un barbat de 37 de ani care transporta cherestea rasinoasa de diferite dimensiuni, pentru care o societate comerciala din Suceava a emis un aviz de insotire a marfii, pentru cantitatea de 46,29 metri cubi.

 In urma masuratorilor efectuate de politisti impreuna cu specialisti silvici s-a constatat faptul ca in semiremorca se afla cantitatea de 7,26 metri cubi in plus fata de cantitatea inscrisa in avizul de insotire.

 Societatea emitenta a avizului a fost sanctionata contraventional, cu amenda in cuantum de 5.000 de lei. Totodata, a fost dispusa confiscarea valorica, in cuantum de 6.715,5 lei, reprezentand diferenta materialului lemnos aflat in plus fata de cantitatea inscrisa in avizul de insotire.

 

0 comentarii2765 vizualizări21 august 2023




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0