Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Continua actiunile pe linie silvica, desfasurate in sistem integrat, pe raza judetului.

In perioada 28-29 august a.c., politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica, in colaborare cu lucratori silvici din cadrul Ocolului Silvic Bistrita Bargaului au organizat si desfasurat actiuni pe linie silvica. Activitatile au fost desfasurate pentru prevenirea si combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos.

Astfel, au fost verificati si controlati 2 agenti economici, iar pentru neregulile silvice constatate, au fost aplicate 7 sanctiuni contraventionale, in valoare de 6.000 lei, conform Legii 171/2010.

De asemenea s-a dispus masura complementara a confiscarii cantitatii de 18,80 metri cubi de material lemnos, care nu se regasea in stocul scriptic inregistrat in aplicatia SUMAL 2.0, in valoare de 5.424,08 lei.

 

 

          Doua dosare penale pentru conducere cu alcoolemie, intocmite de politistii rutieri           

In seara de 28 august a.c., politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au intervenit la un eveniment semnalat in Bistrita. La fata locului, s-a stabilit faptul ca o autoutilitara a intrat in coliziune cu un autoturism parcat pe strada Avram Iancu, ulterior continuandu-si deplasarea pe Calea Moldovei, unde s-a oprit.

Imediat dupa sesizare, politistii rutieri au identificat soferul, un barbat de 66 ani din Bistrita. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultand valoarea de 0,93 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior barbatului i-au fost prelevate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data 29 august a.c., un barbat, de 58 de ani, din Beclean, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul Judetean 151, la iesirea din localitatea Blajenii de Sus, a pierdut controlul directiei si a iesit in afara partii carosabile.

La fata locului, conducatorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind 0,62 mg/l alcool pur in aerul expirat, ulterior fiind condus la spital pentru a i se recolta mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza s-a intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

0 comentarii2030 vizualizări30 august 2023
rss 2.0
rss 2.0