Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 22 Septembrie 2023 - 14587
Actiuni pentru cresterea sigurantei celor care circula pe drumurile publice in judetul Bistrita-Nasaud.

Ieri, 6 septembrie, politistii au continuat actiunile pe raza intregului judet pentru asigurarea fluentei traficului rutier cat si cu scopul depistarii soferilor care prin nerespectarea regulilor si normelor de circulatie pot pune in pericol siguranta celorlalti. O atentie deosebita a fost acordata depistarii celor care conduc sub influenta alcoolului sau a unor substante psihoactive.

 In cadrul actiunilor punctuale desfasurate, au fost efectuate verificari in trafic, fiind oprite pentru control peste 140 de autovehicule si legitimate 200 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 113 sanctiuni contraventionale, in cuantum de peste 33.400 de lei iar ca masura complementara a fost dispusa retinerea a 6 permise de conducere si a 4 certificate de inmatriculare.

 Totodata, pentru prevenirea si combaterea consumului de alcool si stupefiante, in trafic au fost efectuate peste 50 de testari cu aparatele etilotest si drugtest.

 In cadrul activitatilor de supraveghere si control al traficului rutier politistii au constatat in flagrant delict savarsirea a 4 infractiuni la regimul rutier fiind intocmite dosare de cercetare penala.

 

La data de 6 septembrie a.c., in jurul orei 20:00, politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Comunal Gersa II. La volan a fost identificat un tanar de 21 de ani din Gersa II. In urma verificarilor, politistii au stabilit faptul ca soferul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

In acelasi timp, in autoturism a fost identificata o tanara de 20 de ani, din Nasaud, proprietara autoturismului, care desi ar fi cunoscut faptul ca soferul nu detine permis de conducere, i-a incredintat autoturismul.

 Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal intocmit cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul fara permis de conducere cat si pentru  incredintarea un vehicul catre o persoana care nu detine permis de conducere.

 

***

 

La aceeasi data, in jurul orei 21:00, politistii din cadrul Compartimentului Rutier Beclean au oprit pentru control, in Beclean, un autoturism. La volan a fost identificat un barbat de 51 de ani, din oras.

 Testarea cu aparatul etilotest a acestuia a indicat prezenta alcoolului, rezultand valoarea de 0,56 mg/l. Soferul a fost condus ulterior la spital in vederea recoltarii de mostre biologice de sange.

 Politistii rutieri continua cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de 7 septembrie a.c., in jurul orei 1:00, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul National 17D, prin Feldru.

 La volan a fost identificat un barbat de 34 de ani, din Feldru. Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,33 mg/l alcool pur in aerul expirat. In consecinta soferul a fost transportat la spital in vederea recoltarii de mostre biologice de sange.

 Cercetarile sunt continuate in cadrul unui dosar penal intocmit cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

Pentru deplasarea in conditii de siguranta, politistii va recomanda:

•         Adaptati permanent viteza de deplasare la particularitatile de drum si de trafic!

•         Nu va angajati in efectuarea de depasiri neregulamentare!

•         Nu conduceti daca va simtiti obositi!

•         Nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice sau a unor substante interzise!

•         Folositi corect luminile, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, ploaie abundenta sau ceata densa!

•         Respectati normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent ca este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

•         Folositi centura de siguranta - va poate salva viata in caz de accident!

•         Acordati un plus de atentie conducerii prin intersectiile nedirijate, la depasirea mijloacelor de transport in comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulati, pentru a putea in orice moment manevra si opri in deplina siguranta autoturismul, daca situatia o impune!

  • Inainte de a schimba directia de mers, mai ales spre stanga sau la depasire, asigurati-va temeinic ca nu se apropie niciun autovehicul!
  • Nu folositi telefonul in timp ce conduceti!

 

Actiunile politistilor in trafic continua pentru siguranta dumneavoastra!

 

0 comentarii1330 vizualizări07 septembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0