Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 13 Iulie 2024 - 14587
ACTIUNE A POLITISTILOR PE RAZA JUDETULUI .

In acest sfarsit de saptamana, politistii din municipiu si judet desfasoara ample actiuni, pe soselele intens circulate si in zonele cu risc rutier ridicat, pentru impunerea respectarii legislatiei rutiere. Totodata, activitatile se desfasoara si pentru impunerea respectarii legislatiei privind ordinea si linistea publica si descurajarea fenomenului infractional.

 In ultimele 24 de ore, activitatile s-au desfasurat in principal in municipiu Bistrita, orasele Beclean, Nasaud, precum si in zonele adiacente, fiind angrenate efective ale sectiilor rurale de politie, precum si politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, Biroului Siguranta Scolara, Biroului Protectia Animalelor, Serviciului Actiuni Speciale impreuna cu jandarmi din cadrul I.J.J. Gelu Voievod Bistrita-Nasaud.

 

Politistii Serviciului Rutier au desfasurat activitati in filtre amplasate pe principalele drumuri din judet, Drumul National 17C si Drumul National 17D. Activitatile au avut urmatoarele rezultate:

•          304 persoane verificate, dintre care aproximativ 150 testate cu dispozitivele DrugTest si alcooltest;

•          206 autoturisme verificate;

•          91 de sanctiuni contraventionale aplicate, in valoare totala de aproximativ 31.500 de lei, pentru nerespectarea legislatiei rutiere, nerespectarea legislatiei privind ordinea si linistea publica si privind activitatile economice;

•          10 permise de conducere retinute si retrase 5 certificate de inmatriculare.

 

Aceste activitati au avut si o componenta preventiva, participantilor la trafic fiindu-le prezentate urmarile nerespectarii legislatiei, atat din punct de vedere legal cat si al efectelor pe termen lung asupra sanatatii si vietii.

 Politistii Serviciului de Ordine Publica impreuna cu reprezentanti ai Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Bistrita-Nasaud, au desfasurat la data de 9 septembrie a.c., o actiune pentru prevenirea si combaterea braconajului piscicol, fiind aplicate 3 sanctiuni in valoare de 600 de lei.

 

In cadrul activitatilor, au fost constate 11 infractiuni la regimul rutier. 

La data de 9 septembrie a.c., politistii Serviciului Rutier au depistat in trafic, pe Drumul National 17C, prin Telciu, un autoturism condus de un tanar de 22 de ani, din localitate. Acesta a fost oprit intrucat a circulat cu viteza de 79 km/h. Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, testarea cu aparatul DrugTest indicand un rezultat pozitiv la consumul de substante psihoactive.

 La aceeasi data, politistii din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au oprit pentru control pe DC 6A in Livezile, un autoturism. La volan a fost identificat un tanar de 23 de ani, din localitate. Acesta a fost testat cu apartul DrugTest rezultatul fiind pozitiv pentru consumul de substante psihoactive.

 Politistii din cadrul Politiei orasului Beclean au oprit ieri, pe Drumul Judetean 172 intre localitatile Beclean si Figa, un autoturism condus de un tanar de 22 de ani, din Livezile. Testarea soferului cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,15 mg/l alcool pur in aerul expirat. Testarea acestuia cu aparatul DrugTest a indicat un rezultatul pozitiv pentru consumul de substante psihoactive.

 La data de 9 septembrie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au oprit pentru control, pe Drumul Judetean 171, in Caianu Mic, un autoturism. Testarea soferului de 36 de ani, din localitate, a indicat valoarea de 1,01 mg/L alcool pur in aerul expirat.

 La aceeasi data, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au intervenit la un eveniment rutier produs in Ciceu-Mihaiesti. Un ATV condus de un tanar de 26 de ani, din Cluj-Napoca, a intrat in coliziune cu un alt autoturism. In urma accidentului a rezultat ranirea tanarului. Acesta a fost ulterior testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Tot ieri, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares, au oprit in Reteag, la intersectia Drumului Judetean 170 cu Drumul National 17, un autoturism. La volanul acestuia a fost identificat un tanar de 20 de ani, din Beclean. La testarea cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la consumul de substante psihoactive.

 La data de 9 septembrie a.c., politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au semnalizat oprirea in trafic a unui autoturismului care circula pe Drumul National 17C, prin Salva. Intrucat conducatorul autoturismului nu a oprit la semnalele politistilor, acestia au pornit in urmarirea autoturismului pana in Nasaud. Cu sprijinul politistilor Compartimentului de Ordine Publica Nasaud, autoturismul a fost blocat in trafic si soferul acestuia imobilizat.

La volan a fost identificat un tanar de 28 de ani, din Nasaud. Primele verificari asupra autoturismului au indicat faptul ca acesta nu avea o polita de asigurare obligatorie valabila.

Intrucat soferul emana halena alcoolica a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o concentratie de 0.77 mg/l alcool in aerul expirat. Testarea cu aparatul DrugTest, a indicat un rezultat pozitiv pentru consumul de substante psihoactive.

 

 

La data de 10 septembrie a.c., politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Garii. La volan a fost identificat un barbat de 49 de ani, din Monor.

Primele verificari asupra autoturismului au indicat faptul ca acesta nu avea o polita de asigurare obligatorie valabila. Totodata, politistii au stabilit faptul ca autoturismul condus este radiat din circulatie.

 La aceeasi data politistii din cadrul Politiei orasului Beclean au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Comunal 37A, prin Spermezeu. La volan a fost identificat un tanar de 24 de ani, din localitate. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 In toate cazurile politistii au intocmit dosare de cercetare penala, iar in cazul conducatorilor auto depistati sub influenta alcoolului sau a unor substante interzise, cei in cauza a fost condusi la spital in vederea prelevarii de mostre biologice.

0 comentarii2422 vizualizări12 septembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0