Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 15 Iulie 2024 - 14587
Actiuni ale politistilor de la Siguranta Scolara si Ordine Publica, pentru siguranta elevilor.

La data 13 septembrie a.c., in intervalul orar 10.00-13.00, politistii din cadrul Biroului Siguranta Scolara impreuna cu politistii Biroului Ordine Publica din cadrul Politiei Municipiului Bistrita au organizat si desfasurat o actiune in scopul asigurarii unui climat de siguranta publica in randul elevilor, prevenirii absenteismului scolar, a consumului de tutun precum si prevenirea traficului si consumului ilicit de droguri.

 Astfel, politistii au legitimat 27 de persoane si au depistat 10 elevi care absentau nemotivat de la cursuri, pentru care au fost intocmite informari catre conducerea scolilor unde invata. Totodata, politistii de la Siguranta Scolara au desfasurat activitati preventive la clase de elevi din ciclul gimnazial si liceal, iar agentilor de paza din scoli, le-au adus in atentie regulile privind accesul in scoli, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

 Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale in valoare de 800 lei conform Legii 349/2002.

 Siguranta in scoli ramane o prioritate a Politiei, astfel ca, pe durata desfasurarii anului scolar, unitatile de invatamant sunt incluse in itinerariile de patrulare ale politistilor, in scopul asigurarii unui climat optim de siguranta, atat in incinta, cat si in proximitatea acestora.

 Premergator inceperii anului scolar, politistii Biroului Siguranta Scolara si Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, impreuna cu politistii din cadrul politiilor municipala si orasenesti, dar si a sectiilor de politie rurala au derulat o serie de activitati preventive, destinate copiilor. In cadrul acestora au fost abordate teme precum: disparitiile de minori, siguranta rutiera, siguranta in mediul online, prevenirea consumului de droguri si substante interzise si prevenirea infractiunilor cu violenta.

 

 Pe tot parcursul anului scolar, politistii vor actiona inaintea inceperii orelor si la finalizarea cursurilor elevilor, pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului si pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

 

 

           Conducator auto aflat sub influenta unor substante, depistat si oprit de politistii Serviciului Rutier       

 La data de 15 septembrie a.c., in jurul orei  01.30, politistii Serviciului Rutier au depistat si oprit in trafic, pentru control, un autoturism care circula pe o strada din Bistrita.

 La volan a fost identificat un barbat, de 38 de ani, din Bistrita, iar in urma testarii cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv pentru amphetamina si methamphetamina. Acesta fost testat si cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ. Barbatul a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

 In cauza a fost inregistrat dosar penal privind infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, iar cercetarile in acest caz sunt continuate de Serviciul Rutier.

 

 

0 comentarii2135 vizualizări15 septembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0