Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Material lemnos in valoare de peste 14.000 de lei, confiscat in urma unor controale si actiuni pentru protejarea fondului forestier.

In perioada 7-8 noiembrie a.c., politisti Serviciului de Ordine Publica Bistrita-Nasaud, in colaborare cu specialisti ai Garzii Forestiere Cluj si silvicultori din cadrul ocoalelor silvice de regim au actionat pe raza judetului Bistrita-Nasaud pentru combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos.

 Astfel, au fost verificati 3 agenti economici care desfasoara activitati de exploatare, prelucrare, comercializare si transport a materialului lemnos, precum si 12 transporturi de material lemnos, efectuate de catre acestia, incepand cu luna mai 2023 si pana in prezent.

 Pentru neregulile constatate la depozitele de material lemnos verificate, au fost aplicate 16 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 27.000 de lei, toate conform Legii 171/2010.

 Ca masura complementara, a fost dispusa confiscarea cantitatii de 56,15 metri cubi de material lemnos, in valoare de 14.517 de lei.

 De asemenea, in cadrul actiunilor desfasurate au mai fost controlate 9 autovehicule si au fost legitimate 21 de persoane.

 

 

Conducator auto cu privire la care sunt indicii ca ar fi consumat substante psihoactive si cu permisul suspendat, depistat in flagrant delict, de politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean.

  La data de 8 noiembrie a.c., in jurul orei 19.00, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au oprit in trafic pentru verificari, pe Drumul Comunal 31, intre localitatile Blajenii de Jos  si Caila, un autoturism in care se aflau doua persoane.

 In urma controlului autoturismului, au fost descoperite si ridicate in vederea continuarii cercetarilor o rasnita in care se afla o substanta de culoare verde, susceptibila a avea efecte psihoactive, precum si o tigara confectionata.

 Totodata, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca tanarul care se afla la volan, in varsta de 23 de ani, din Coldau, are permisul de conducere suspendat.

 Acesta a fost testat cu aparatul din dotare, reiesind indicii cu privire la posibila prezenta a substantelor psihoactive. Mentionam faptul ca aceasta nu reprezinta proba in cadrul dosarului penal, barbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substante interzise.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean, sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

DN17D: accident rutier 

In seara de 8 noiembrie a.c., politistii Compartimentului Rutier Nasaud au intervenit pentru efectuarea de verificari, ca urmare a unui accident produs pe Drumul National 17D.

 In urma primelor verificari efectuate, a reiesit faptul ca un tanar de 18 ani, din Rebrisoara, in timp ce conducea un autoturism, intre Rebrisoara si Nasaud, ar fi efectuat manevra de depasire a unui autoturism, condus de o femeie de 32 de ani din Nasaud, intrand in coliziune cu alt autoturism, condus de o femeie de 41 de ani din Rebrisoara.

 Accidentul s-a soldat cu ranirea femeii de 41 de ani care a fost transportata la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale. Conducatorii auto implicati au fost testati pentru consum de alcool, rezultatele fiind negative.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud, Compartimentul Rutier, pentru vatamarea corporala din culpa.

 

 

0 comentarii2058 vizualizări09 noiembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0