Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
Actiuni ale politistilor de la Siguranta Scolara, Politia Bistrita, Politia Beclean si Nasaud, pentru siguranta elevilor.

La data 9 noiembrie a.c., in intervalul orar 10.00-13.00, politistii din cadrul Biroului Siguranta Scolara, impreuna cu politistii din cadrul Politiei Municipiului Bistrita au organizat si desfasurat o actiune in scopul asigurarii unui climat de siguranta publica in randul elevilor, prevenirii absenteismului scolar, a consumului de tutun precum si prevenirea traficului si consumului ilicit de droguri.

 In acest scop, politistii au efectuat verificari in zonele adiacente unitatilor de invatamant din municipiu, in incinta a 4 localuri publice din Bistrita, au desfasurat 2 activitati preventive la clase de elevi din ciclul liceal, precum si instructaje cu agentii de paza ai scolilor. Astfel, au legitimat 41 de persoane si au depistat 11 elevi care absentau de la cursuri, fiind intocmite informari catre conducerea scolilor unde invata. Totodata, au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale in valoare de 450 lei, conform Legii 349/2002.

 In acelasi context si interval orar, politistii din Beclean au desfasurat actiuni similare pe raza orasului, fiind efectuate verificari in 6 localuri publice si depistati 5 elevi de din 2 licee care absentau de la cursuri. Si in acest caz, politistii au transmis conducerii scolilor informari cu privire la cele constatate.

 La Nasaud, in intervalul orar 16.00-19.00, politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud, impreuna cu jandarmi din cadrul Detasamentului 3 de Jandarmi Nasaud au actionat pentru siguranta elevilor, in contextul desfasurarii Balului Bobocilor 2023, organizat de Liceul Economic Nasaud, nefiind inregistrate evenimente negative.

 

 

 

 

 

          In flagrant: dosar penal pentru furt

 La data de 9 noiembrie a.c., in jurul orelor 12.00, o angajata a unei firme de constructii a sesizat prin S.N.U.A.U. 112 faptul ca a surprins un barbat in timp ce incerca sa sustraga bunuri dintr-o cladire administrata de societate.

 La fata locului, politistii au identificat un tanar de 20 de ani, din Vatra Dornei, iar din primele verificari efectuate a reiesit faptul ca acesta ar fi patruns fara drept in demisolul imobilului, de unde ar fi sustras, iar mai apoi ar fi aprins 3 robineti si 3 cabluri electrice, cel mai probabil pentru cuprul rezultat.

 Valoarea prejudiciului urmeaza a fi stabilita pe parcursul cercetarilor care vor fi continuate de politistii Biroului de Investigatii Bistrita, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

 

 

Nasaud: actiuni pentru cresterea gradului de siguranta a circulatiei pe drumurile publice

 La data de 9 noiembrie a.c., in intervalul 10.00-13.00, politistii din Nasaud, cei ai Sectiei 6 Politie Rurala si jandarmi au actionat pentru siguranta traficului rutier si efectuat verificari in trafic, in cadrul unor filtre.

 Astfel, au fost oprite pentru verificari 34 de autovehicule si legitimate peste 40 de persoane. Totodata, 13 conducatori auto au fost testati cu aparatele din dotare, nefiind depistati soferi sub influenta alcoolului.

 Pentru abaterile constatate, politistii au aplicat 12 sanctiuni conform O.U.G. 195/2002, in valoare de 4.785 lei si au fost retinute 3 permise de conducere, toate pentru incalcarea regimului legal de viteza.

 

 

 

 

 

          Alcoolul la volan poate avea urmari dintre cele mai grave!

 In dupa-masa de 9 noiembrie a.c., in jurul orei 17.30, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit pentru verificari, pe Drumul National 17D, in Rebrisoara, un autovehicul cu numere straine, in care se afla o familie cu mai multi copii minori.

 Politistii au identificat conducatorul auto ca fiind in varsta de 29 de ani, din Sangeorz-Bai, iar in urma verificarilor, au constatat ca nu detine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,76 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, in vederea determinarii alcoolemiei.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

0 comentarii2492 vizualizări10 noiembrie 2023
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0