Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 16 Iulie 2024 - 14587
ARESTAT PREVENTIV .

Conducatorul auto din Chirales, implicat in accidentul produs pe Drumul Judetean 172G, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.  Ieri, 10 noiembrie, in urma cercetarilor efectuate si probelor administrate de politistii Serviciului Rutier, conducatorul auto din Chirales, cercetat pentru comiterea mai multor infractiuni la regimul rutier, a fost prezentat Judecatoriei Beclean, cu propunere de arestare preventiva.

In urma probatoriului administrat, judecatorul de drepturi si libertati a dispus arestarea preventiva a acestuia pentru urmatoarele 30 de zile.

In prezent, barbatul se afla in arestul I.P.J. Bistrita-Nasaud, iar politistii Serviciului Rutier continua cercetarile pentru comiterea infractiunilor de vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

Stirea initiala aici:

In noaptea de 9/10 noiembrie a.c., politistii Serviciului Rutier Bistrita-Nasaud au intervenit la un accident rutier, produs pe Drumul Judetean 172G, intre localitatile Chirales si Feleac.

Din primele verificari efectuate, un barbat de 34 de ani, din Chirales, in timp ce conducea un autoturism pe directia de mers spre Feleac, a pierdut controlul directiei, a iesit in afara partii carosabile si a ajuns intr-un sant. Dupa producerea accidentului, conducatorul auto a plecat de la fata locului.

Accidentul s-a soldat cu ranirea unui pasager, un barbat de 63 de ani din Lunca care a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale.

In urma verificarilor efectuate la fata locului, politistii au constatat ca autoturismul implicat nu figureaza ca fiind inmatriculat, iar conducatorul auto nu detine permis de conducere. Acesta a fost cautat de politisti si depistat pe raza localitatii Enciu. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,71 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, in vederea determinarii alcoolemiei.

Conducatorul auto a fost condus la sediul Politiei pentru audieri si dispunerea masurilor legale, iar cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii Serviciului Rutier.

 

.

 

PIROTEHNIC 2023-2024

 20 de kilograme de articole pirotehnice au fost ridicate in urma unor controale si verificari, de politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase

 In aceasta perioada,  politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase desfasoara controalele si verificarile in cadrul actiunii "Pirotehnic 2023/2024", privind articolelor pirotehnice.

 

 Astfel, premergator sarbatorilor de iarna, perioada in care sunt mai intens utilizate articolele pirotehnice, la nivel judetean au fost desfasurate verificari la societatile autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice.

 In acest context, la data de 9 noiembrie, in urma unui control efectuat de politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase la o societate comerciala din Bistrita, au fost descoperite 36 articole pirotehnice din categoria F1 si 120 de articole pirotehnice fara inscriptii in limba romana si fara sa se poata stabili categoria din care fac parte.

 Astfel, a ridicata in vederea continuarii cercetarilor cantitatea de  aproximativ 20 kg articole pirotehnice. In cauza a fost intocmit dosar penal, iar politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de orice operatiuni cu articole pirotehnice fara drept, prevazuta de Legea 126/1995.

 

 

Date de background:

 In perioada 14 noiembrie 2023-5 ianuarie 2024, la nivel national vor fi intensificate activitatile de verificare in cadrul actiunii "PIROTEHNIC", in scopul prevenirii oricaror evenimente negative generate de nerespectarea legislatiei privind obiectele pirotehnice.

 Activitatile, desfasurate sub coordonarea Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, au scopul de a creste siguranta cetateanului prin activitati de prevenire, identificare si combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si utilizarea articolelor pirotehnice de catre persoanele fizice si juridice in perioada sarbatorilor de iarna 2023/2024.

 

0 comentarii2891 vizualizări13 noiembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0