Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 29 Noiembrie 2023 - 14587
ACTIUNI PENTRU SIGURANTA COMUNITATII.

Actiunile pentru siguranta elevilor au continuat si in cursul noptii de vineri spre sambata. In perioada 10-11 noiembrie a.c., in intervalul 17.00-03.00, politistii din cadrul  Biroului Siguranta Scolara, Politiei municipiului Bistrita, Serviciului Rutier si Serviciului pentru Actiuni Speciale au desfasurat actiuni pentru siguranta elevilor, in contextul in care, in Bistrita au fost organizate balurile majoratului, de catre 2 licee din municipiu.

 Astfel, au fost dispuse toate masurile necesare pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, dar si pentru preintampinarea unor evenimente rutiere. Astfel, au fost organizate filtre rutiere in zonele unde au fost desfasurate cele 2 evenimente, au fost legitimate 45 de persoane si controlate 18 autovehicule, iar 13 conducatori auto au fost testati cu aparatele din dotare. Pentru neregulile rutiere constatate, au fost aplicate 18 sanctiuni in valoare de 5.190 de lei si au fost retinute 2 certificate de inmatriculare.

 De asemenea, la data de 10 noiembrie a.c., in intervalul orar 09.00-13.00, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au actionat pentru siguranta elevilor si prevenirea absenteismului scolar, prevenirea traficului si consumului ilicit de droguri, dar si a consumului de tutun.

 In acest sens, au fost verificate 8 localuri publice din oras, fiind depistati 9 care absentau de la cursuri. Trei unitati de invatamant unde acestia invata au fost instiintate cu privire la cele constatate. In cadrul actiunii au fost legitimate 32 de persoane, iar unui agent de paza i-au fost reprelucrate responsabilitatile pe linia pazei in scoli.

 

 

 

Dosare penale la regimul rutier intocmite de politistii din cadrul Politiei municipiului Bistrita

 La data de 11 noiembrie a.c., politistii Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei municipiului Bistrita au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Eroilor.

 Intrucat soferul, un barbat de 69 de ani din Bistrita, emana halena alcoolica a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,74 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Conducatorul autoturismului a fost ulterior condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei municipiului Bistrita in cadrul unui dosar penal.

 

***

 

La aceeasi data, politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au intervenit la un accident rutier soldat cu ranirea unui pieton.

 Un autoturism condus de un barbat de 30 de ani din Bistrita a surprins si accidentat o femeie, care in calitate de pieton, a traversat strada pe la coltul intersectiei strazilor Andrei Muresanu si Aleea Tihuta.

 In urma accidentului, femeia a fost ranita, fiind ulterior transportata la spital in vederea acordarii de ingrijiri medicale de specialitate.

Soferul a fost testat cu aparatele din dotare, rezultatul fiind de 0,03 mg/l alcool pur in aerul expirat in cazul testarii etilotest, reiesind totodata indicii cu privire la posibila prezenta a substantelor psihoactive. Mentionam ca aceasta nu reprezinta proba in cadrul dosarului penal, persoana fiind condusa la o unitate medicala, pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substante interzise.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Rutier in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

Dosare penale la regimul rutier intocmite de politistii rutieri de la Sangeorz Bai

 La data de 11 noiembrie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Sangeorz-Bai, Compartimentul Rutier au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Comunal 44, in comuna Lunca Ilvei.

 La volan a fost identificat un tanar de 27 de ani, din Ilva Mare. In urma verificarilor efectuate de catre politisti a reiesit faptul ca soferul are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei orasului Sangeorz Bai, in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

***

La aceeasi data, politistii Compartimentului Rutier Sangeorz Bai au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Judetean 172D, prin Magura Ilvei.

La volan a fost identificat un barbat de 46 ani din Ilva Mare. In urma verificarilor efectuate de catre politisti cu privire la sofer au constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodata, in urma verificarii documentelor, a fost constatat faptul ca atat inspectia tehnica periodica cat si asigurarea de raspundere civila auto obligatorie sunt expirate. 

Cercetarile sunt continuate de catre politistii Compartimentului Rutier Sangeorz Bai in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

Sofer depistat in flagrant delict in timp ce conducea un autoturism prin Prundu Bargaului

La data de 12 noiembrie a.c., in jurul orei 03:40, politistii din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul National 17, prin Prundu Bargaului.

La volan a fost identificat un barbat de 37 de ani, din Josenii Bargaului. Intrucat acesta emana halena alcoolica, politistii au dispus testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior soferul a fost transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

Dosar penal intocmit de politistii Serviciului Rutier in Nasaud

 La data de 12 noiembrie a.c., politistii Serviciului Rutier au oprit pentru control in Nasaud, un autoturism condus de un barbat de 33 de ani, din oras.

 In urma testarii cu aparatul din dotare, au reiesit indicii cu privire la posibila prezenta a substantelor psihoactive. Mentionam ca aceasta nu reprezinta proba in cadrul dosarului penal, persoana fiind condusa la o unitate medicala, pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substante interzise.

 A fost inregistrat un dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, urmand documentarea faptelor

 

 

 

          Dosar penal inregistrat de politistii Biroului Rutier in Bistrita

 La data de 12 noiembrie a.c., politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au oprit pentru control, pe strada Poligonului, un autoturism.

 La volan a fost identificat un tanar de 24 de ani, din Bistrita.

 In urma testarii cu aparatul din dotare, au reiesit indicii cu privire la posibila prezenta a substantelor psihoactive. Mentionam ca aceasta nu reprezinta proba in cadrul dosarului penal, persoana fiind condusa la o unitate medicala, pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substante interzise.

 Totodata, tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Politistii rutier au inceput cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

.

 

BLOCADA: actiuni de week-end, desfasurate in sistem integrat

 In noaptea de 10/11 noiembrie, in intervalul 01.00-04.00, politistii Biroul de Ordine Publica, Biroul Investigatii Criminale si Biroul Rutier, din cadrul Serviciului Actiuni Speciale precum si efective din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita Nasaud si Politiei Locale a Municipiului Bistrita au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii traficului si consumului de droguri, precum si a savarsirii infractiunilor cu violenta si cele la regimul rutier.

 In acest scop, au fost efectuate verificari in proximitatea unor cluburi si localuri publice, dar si alte zone de interes din municipiul Bistrita. Astfel, au fost organizate filtre rutiere, in care au fost oprite pentru verificari 24 de autovehicule, iar conducatorii auto au fost testati cu aparatele din dotare. Politistii si jandarmii au legitimat alte 60 de persoane.

 Pe parcursul intregului week-end, politistii din cadrul Politiei municipiului Bistrita, cei ai politiilor orasenesti si a sectiilor de politie rurala arondate au continuat actiunile pentru cresterea gradului de siguranta publica si rutiera.

 In cadrul activitatilor au fost legitimate peste 270 de persoane, au fost verificate aproape 150 de autovehicule si aproape 50 de soferi au fost testati cu aparatele din dotare. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 81 de sanctiuni contraventionale in valoare de 18.150 de lei, pentru nerespectarea regimului rutier cat si pentru nerespectarea normelor de convietuire, conform Legii 61/1991, fiind totodata dispusa masura complementara a retinerii pentru 7 certificate de inmatriculare.

 

Soferii opriti pentru control au fost informati si cu privire la continutul Legii 213/2023. 

Potrivit noii reglementari, nu se poate dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere in cazul unui accident de circulatie care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla intr-una dintre urmatoarele situatii:

-        nu detinea permis de conducere;

-        detinea un permis de conducere necorespunzator categoriei din care facea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;

-        a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere avand o imbibatie alcoolica de peste 0.80 g/l alcool pur in sange;

-        a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere sub influenta substantelor psihoactive.

 

0 comentarii1505 vizualizări13 noiembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0