Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Siguranta copiilor in masina: ghid rapid pentru transportul corect.

Va aducem in atentie un subiect extrem de important si anume, siguranta copiilor nostri in timpul calatoriilor cu masina. Cu totii stim cat de pretioasa este viata, iar calatoria in siguranta cu masina ar trebui sa fie o prioritate pentru fiecare parinte sau adult responsabil.

 Pentru o mai buna intelegere a modului de transport in masina a copiilor va prezentam continutul articolului 97 din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice: 

Articolul 97

(1)Copiii cu o inaltime de pana la 135 cm pot fi transportati in autovehicule echipate cu sisteme de siguranta pentru conducator si pasageri, denumite in continuare sisteme de siguranta, doar daca sunt fixati sau prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare in scaun pentru copii instalat in autovehicul.

 (1^2)Copiii cu o inaltime de peste 135 cm pot fi transportati in autovehicule echipate cu sisteme de siguranta doar daca poarta centuri de siguranta pentru adulti, reglate astfel incat sa nu treaca peste zona gatului sau fetei, ori daca sunt fixati sau prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare in scaun pentru copii instalat in autovehicul.

 

Ce este un dispozitiv de fixare in scaun pentru copii? 

(1^3)Prin dispozitiv de fixare in scaun pentru copii, in sensul prezentului articol, se intelege un ansamblu de componente capabil sa fixeze un copil in pozitia sezut sau culcat, care poate cuprinde o combinatie de chingi ori elemente flexibile cu o catarama de fixare, dispozitive de reglare, elemente de prindere si, in unele cazuri, un scaun suplimentar si/sau un scut pentru impact, ce poate fi ancorat la un autovehicul, ori un sistem constituit dintr-un dispozitiv partial de fixare in scaun utilizat impreuna cu centura de siguranta cu rol de prindere a copilului sau de fixare a dispozitivului, cum ar fi, fara a se limita la acestea, scaun de siguranta pentru copii, perna de inaltare, care poate fi folosita impreuna cu o centura de siguranta pentru adulti, portbebe-cosulet pentru sugari, scaun pentru sugari, chinga de ghidare, precum si centura si sisteme de centuri pentru copii.


Va indemnam sa acordati atentie si celor mai mici pasageri astfel incat fiecare calatorie cu masina sa fie o experienta sigura pentru intreaga familie!

0 comentarii2499 vizualizări16 noiembrie 2023
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0