Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 29 Noiembrie 2023 - 14587
Barbat retinut iar mai apoi plasat sub control judiciar, in cadrul unui dosar penal.

La data de 18 noiembrie a.c., un barbat de 26 de ani din Feldru, banuit de comiterea infractiunilor de efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos si accesul ilegal la un sistem informatic a fost plasat sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile in urma retinerii efectuate de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale.

 In cadrul probatoriului administrat de catre politisti a reiesit faptul ca in data de 14 octombrie a.c., tanarul de 26 de ani ar fi accesat in mod ilegal un telefon mobil apartinand unei femei, apoi prin intermediul unei aplicatii de online banking ar fi efectuat 26 de tranzactii frauduloase catre o platforma de jocuri de noroc online, cauzand un prejudiciu total in valoare de 1866 lei.

 Fata de tanar, la data de 17 noiembrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au luata masura retinerii pe o durata de 24 ore, fiind ulterior prezentat Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, care a dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar pe o durata de 60 zile. 

Cercetarile sunt continuate de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale, in vederea documentarii intregii activitati infractionale a barbatului.

 

.

 

Dosar penal intocmit de politistii Serviciului Rutier in Cormaia

 La data de 18 noiembrie a.c., politistii Serviciului Rutier au efectuat activitati de supraveghere si control al traficului rutier prin Cormaia.

Pe Drumul Comunal 2B, politistii au oprit pentru control un autoturism condus de un tanar de 22 de ani, din localitate.

 In urma testarii cu aparatul din dotare, au reiesit indicii cu privire la posibila prezenta a substantelor psihoactive. Mentionam ca aceasta nu reprezinta proba in cadrul dosarului penal, persoana fiind condusa la o unitate medicala, pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substante interzise.

 In cauza, politistii rutieri au intocmit un dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, urmand documentarea faptei.

 

 

Sofer depistat in flagrant delict, conducand sub influenta alcoolului

 La data de 18 noiembrie a.c., in jurul orei 18:00, politistii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Nasaudului, din municipiul Bistrita.

 La volan a fost identificat un barbat de 42 ani din Bistrita.

 Intrucat soferul emana halena alcoolica, politistii au dispus testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatului i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita, in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

 

Dosar penal in urma unui accident rutier in Sasarm

 La data de 19 noiembrie a.c., in jurul orei 01:45, politistii Compartimentului Rutier din cadrul Politiei orasului Beclean au intervenit la un accident produs pe Drumul National 17D, in Sasarm.

 La locul evenimentului politistii au stabilit faptul ca un autoturism condus de o tanara de 21 de ani din Aninoasa, judetul Hunedoara, a parasit partea carosabila si a intrat in coliziune cu un stalp de sustinere a retelei electrice fiind ulterior proiectat in poarta unui imobil.

In urma accidentului tanara a fost ranita fiind ulterior transportata pentru ingrijiri medicale de specialitate la spital.

 Conducatoarea auto a fost testata de catre politisti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,38mg/l alcool pur in aerul expirat. Totodata, in urma verificarilor efectuate de catre politisti a reiesit faptul ca tanara nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Compartimentului Rutier Beclean in cadrul unui dosar penal intocmit cu privire la infractiunea de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

 

Dosare penale la regimul rutier inregistrate de catre politistii Sectiilor de politie Rurala

 La data de 19 noiembrie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au oprit pentru control pe Drumul Judetean 170 un autoturism condus de un tanar de 20 de ani din Breaza.

 In urma testarii cu aparatul din dotare, au reiesit indicii cu privire la posibila prezenta a substantelor psihoactive. Mentionam ca aceasta nu reprezinta proba in cadrul dosarului penal, persoana fiind condusa la o unitate medicala, pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substante interzise.

 Avand in vedere cele constatate, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au intocmit un dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de 18 noiembrie a.c., politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud si cei ai Compartimentului Rutier Nasaud au desfasurat activitati de supraveghere si control al traficului rutier pe Drumul Comunal Valea Aniesului in Anies.

 Pentru control a fost oprit un autoturism condus de un barbat de 43 de ani din localitate.

 Intrucat soferul emana halena alcoolica, politistii au dispus testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultand o concentratie de 0.49 mg/l alcool in aerul expirat. Barbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de 18 noiembrie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au oprit

in trafic, pe Drumul National 17D, in Maieru, o autoutilitara.

 La volan a fost identificat un barbat de 42 de ani din Anies. Acesta fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand valoarea de 0,44 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Conducatorul auto a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai in cadrul unui dosar penal intocmit cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

Sofer depistat conducand sub influenta alcoolului prin Sangeorz-Bai

La data de 18 noiembrie a.c., politistii din cadrul Compartimentului Rutier Sangeorz-Bai, au oprit pentru control o autoutilitara care se deplasa pe raza orasului.

 La volan a fost identificat un barbat de 40 ani din Ilva Mica.

 Barbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de 0,61mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Conducatorul auto a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei orasului Sangeorz-Bai in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

.

 

 

BLOCADA: actiuni de week-end, desfasurate de politisti. 

In acest sfarsit de saptamana, politistii din cadrul Serviciului Rutier, Politiei municipiului Bistrita cat si cei din cadrul politiilor orasenesti si a sectiilor de politie rurala arondate au continuat actiunile pentru cresterea gradului de siguranta publica si rutiera.

 In cadrul activitatilor au fost legitimate peste 330 de persoane, au fost verificate aproape 200 de autovehicule si peste 70 de soferi au fost testati cu aparatele din dotare. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 107 sanctiuni contraventionale in valoare de 24.540 de lei, pentru nerespectarea regimului rutier cat si pentru nerespectarea normelor de convietuire, conform Legii 61/1991, fiind totodata dispusa masura complementara a retinerii pentru 8 permise de conducere si 4 certificate de inmatriculare.

 

Soferii opriti pentru control au fost informati si cu privire la continutul Legii 213/2023. 

Potrivit noii reglementari, nu se poate dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere in cazul unui accident de circulatie care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla intr-una dintre urmatoarele situatii:

-        nu detinea permis de conducere;

-        detinea un permis de conducere necorespunzator categoriei din care facea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;

-        a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere avand o imbibatie alcoolica de peste 0.80 g/l alcool pur in sange;

-        a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere sub influenta substantelor psihoactive.

 

 

0 comentarii1400 vizualizări20 noiembrie 2023
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0