Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
FIECARE CALATORIE CU MASINA, O EXPERIENTA SIGURA PENTRU INTREAGA FAMILIE!

Experimentul "CENTURA SALVEAZA VIETI!"- Importanta centurii de siguranta si a dispozitivelor auto pentru copii.  Vrem sa impartasim cu voi rezultatele unui experiment derulat in cadrul campaniei noastre de informare despre importanta portului centurii de siguranta si a dispozitivelor auto pentru copii, intitulata "CENTURA SALVEAZA VIETI!".

 In cadrul unui accident rutier simulat la viteza de 20-25 km/h, am inregistrat mai multe secvente in care un manechin de resuscitare (cu greutatea si inaltimea unui bebelus) a fost tinut in brate sau a fost asezat intr-un scaun auto. Rezultatele sunt uluitoare si demonstreaza clar diferenta dintre situatiile in care sunt sau nu respectate regulile de siguranta.

 In secventele in care manechinul a fost asigurat corespunzator cu centuri de siguranta si in scaune auto potrivite, gradul de protectie a fost semnificativ mai mare, iar riscurile de raniri s-au redus considerabil.

 

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=7fwu0p9b_yM

 

 

Apel catre comunitate:

Daca aveti scaune auto, inaltatoare sau alte dispozitive de siguranta pentru copii pe care nu le mai folositi, va incurajam sa le donati altor familii care le-ar putea folosi.

 Pentru a face diferenta si a contribui la siguranta copiilor in autoturisme, politistii impreuna cu Asociatia Rotary Club Bistrita Nosa deruleaza o campanie de donare a unor scaune auto, la care va puteti si dumneavoastra alatura (telefon de contact: 0758237605).

 Va multumim anticipat pentru sprijinul vostru in aceasta campanie!

0 comentarii1946 vizualizări24 noiembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0