Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Tanar condamnat la inchisoare, incarcerat de catre politisti.

 La data de 24 noiembrie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de catre Judecatoria Bistrita, impotriva unui tanar de 24 de ani din Livezile.

 Tanarul a fost condamnat la pedeapsa de 5 ani si 6 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de viol. Acesta a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

 

Dosare penale la regimul rutier intocmite de politisti

 La data de 25 noiembrie a.c., in jurul orei 03:00, politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au oprit pentru control, un autoturism.

 La volan a fost identificat un barbat de 33 de ani, din Bistrita. Intrucat acesta emana halena alcoolica a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,43 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior soferului i-au fost recoltat mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroul Rutier, in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de 25 noiembrie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Sangeorz-Bai, Compartimentul Rutier, au oprit in trafic pe raza orasului, un autoturism. La volanul acestuia a fost identificat un tanar de 25 de ani din Maieru.

 Soferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. In urma testarii cu aparatul din dotare, au reiesit indicii cu privire la posibila prezenta a substantelor psihoactive. Mentionam ca aceasta nu reprezinta proba in cadrul dosarului penal, persoana fiind condusa la o unitate medicala, pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substante interzise.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Compartimentului Rutier Sangeorz-Bai in cadrul unui dosar penal intocmit cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de 25 noiembrie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au efectuat activitati de supraveghere si control al traficului rutier prin Agries.

 Pe Drumul Comunal 38D, politistii au efectuat un semnal regulamentar de oprire unui autoturism. Conducatorul acestuia nu s-a conformat continuandu-si deplasarea. La scurt timp autoturism a parasit partea carosabila, la volanul acestuia fiind identificat un barbat de 40 de ani, din Tarlisua. Soferul a refuzat sa fie testat cu aparatul din dotare, motiv pentru care a fost condus la spital, unde a refuzat si prelevarea de mostre biologice.

 In acest caz politistii fac cercetari in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

Atentie soferi! Refuzul de va supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat nu este o solutie, intrucat legea prevede o sanctiune cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.

***

 

La data de 26 noiembrie a.c., in jurul orei 03:40, politistii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism care se deplasa prin Prundu Bargaului.

 Soferul, un tanar de 27 de ani, din localitate a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicat fiind de 0,89 mg/l alcool pur in aerul expirat. In consecinta soferul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii rutieri in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.                                                                                                                                                       

***

La data de 26 noiembrie, in jurul orei 02:30, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au efectuat semnalele regulamentar de oprire a unui autoturism ce se deplasa prin Ragla.

Conducatorul autoturismului nu a oprit la semnalele efectuate de catre politisti continuandu-si deplasarea inspre municipiul Bistrita. Cu sprijinul echipajelor din cadrul Politiei municipiului Bistrita, autoturismul a fost gasit abandonat, pe raza municipiului, fiind la scurt timp identificat si depistat si conducatorul autoturismului, un tanar de 27 de ani, din Budacu de Sus.

 In urma verificarilor efectuate de catre politisti a reiesit faptul ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Testarea cu aparatele din dotare au indicat rezultate negative.

 Politistii au intocmit un dosar de cercetare penala cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La data de 26 noiembrie a.c., pe Drumul Judetean 173B, in Tarpiu, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit pentru control un autoturism.

 La volan a fost identificat un barbat de 45 de ani din localitate. In urma verificarilor efectuate de catre politisti a reiesit faptul ca autoturismul are numere de inmatriculare provizorii expirate iar autoturismul este neinmatriculat.

 Conducatorul autoturismului a fost testat si cu privire la consumul de alcool, rezultatul indicat fiind de 0,35 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

 

Ordine de protectie provizorii si dosare penale cu privire la violenta in familie

 La data de 24 noiembrie a.c., politistii din cadrul Politiei municipiului Bistrita au fost sesizati cu privire la producerea unui scandal intr-un imobil din Bistrita.

 In urma sesizarii, politistii au stabilit faptul ca la data de 22 noiembrie a.c., un barbat de 42 de ani, pe fondul consumului de alcool si al unor neintelegeri si-ar fi agresat fizic sotia.

 In baza celor constatate, politistii Biroului de Investigatii Criminale au deschis un dosar penal cu privire la infractiunea de violenta in familie, fiind totodata emis un ordin de protectie provizoriu impotriva barbatului.

 

 

***

 

 

La data de 26 noiembrie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au fost sesizati despre existenta unui scandal intr-o familie din Dumbravita.

 La imobilul indicat, politistii au stabilit faptul ca un barbat de 34 de ani, din localitate, pe fondul consumului de bauturi alcoolice si a unor neintelegeri si-ar fi agresat fizic concubina.

 In urma celor constatate si a evaluarii riscului, politistii au emis un ordin de protectie provizoriu impotriva barbatului.

 Totodata, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares continua cercetarile in cadrul unui dosar penal intocmit cu privire la comiterea infractiunii de violenta in familie.

 

 

 

0 comentarii2170 vizualizări27 noiembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0