Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Cercetat pentru insusirea bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor.

La data de 29 decembrie 2023, in urma cercetarilor si probelor administrate, politistii Serviciului de Investigatii Criminale au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui tanar de 18 ani din Lechinta. Ulterior, la data de 30 decembrie 2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a acestuia.

Tanarul in cauza este cercetat pentru comiterea infractiunilor de insusirea bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos si acces ilegal la un sistem informatic.

 Din investigatiile efectuate pana in prezent a reiesit faptul ca, la data de 28 decembrie 2023, un tanar din Lechinta si-ar fi pierdut un portofel in care se aflau documente, bani si un card bancar. Prejudiciul cauzat a fost estimat ca fiind 750 de lei. Ulterior, tanarul de 18 ani le-ar fi gasit si ar fi efectuat 5 tranzactii, diverse plati la un magazin.

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale continua cercetarile pentru documentarea cauzei sub toate aspectele.

 

          Articole pirotehnice, indisponibilizate de politistii din Beclean

 La data de 31 decembrie a.c., in cadrul actiunilor desfasurate, politistii din Beclean au depistat, in apropierea unui local public, un tanar de 19 ani din oras. In urma controalelor efectuate, asupra lui au fost descoperite si ridicate in vederea confiscarii 78 de bucati de articole pirotehnice din categoria P1, pe care le-ar fi achizitionat online.

 In cauza a fost intocmit dosar penal la cu privire la savarsirea infractiunii de orice operatiune cu articole pirotehnice efectuata fara drept.

 

 

Depistat la volanul unui autoturism, desi se afla sub influenta alcoolului

 La data de 1 ianuarie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat si oprit pentru verificari un barbat de 33 de ani din Dumitrita, banuit de comiterea infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 Acesta a fost depistat la volanul unui autovehicul, pe un drum comunal din Budacu de Sus, iar in urma testarii etilotest, rezultatul a fost 0,88 mg/l alcool in aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice in vederea determinarii alcoolemiei.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar politistii continua cercetarile pentru infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

          Ordine de protectie provizorii, emise de politisti, in urma unor interventii 112

 La data de 1 ianuarie a.c., in urma interventiei la un eveniment sesizat prin S.N.U.A.U. 112, politistii Biroului de Ordine Publica au emis un ordin de protectie provizoriu si au intocmit dosar penal pentru violenta in familie.

 Vizat de comiterea faptei este un barbat de 46 de ani din Bistrita care, in timp ce se afla la domiciliu, impreuna cu familia, si-ar fi agresat si amenintat sotia.

 La data de 2 ianuarie a.c., impotriva unui alt barbat din 66 de ani din Beclean, politistii au emis un ordin de protectie provizoriu. Barbatul este vizat de comiterea infractiunii de violenta in familie, fiind banuit ca, in timp ce se afla, impreuna cu sotia, la domiciliul lor din Beclean, din cauza unor neintelegeri, ar fi agresat-o.

 In ambele cazuri, politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de violenta in familie.

 

Conducatori auto cu privire la care sunt indicii ca ar fi consumat substante psihoactive, depistati in flagrant delict

 La data de 1 ianuarie a.c., in cadrul actiunilor preventive desfasurate, politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud au depistat si oprit pentru control un tanar de 20 de ani din Rebra, aflat la volanul unui autoturism.

 Autoturismul in cauza a fost oprit pe Drumul National 17D, in orasul Nasaud, iar in urma testarii cu aparatul din dotare, au reiesit indicii cu privire la posibila prezenta a substantelor psihoactive. Mentionam faptul ca aceasta nu reprezinta proba in cadrul dosarului penal, barbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substante interzise.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar politistii nasaudeni continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

 

****

 

La data de 31 decembrie 2023, in cadrul activitatilor preventive desfasurate,  politistii din Sangeorz-Bai au oprit pentru verificari un autoturism condus de un tanar de 21 de ani din Maieru.

 Autovehiculul in cauza a fost oprit pe Drumul National 17D, in Maieru, iar in urma testarii cu aparatul din dotare a conducatorului auto, au reiesit indicii cu privire la posibila prezenta a substantelor psihoactive. Mentionam faptul ca aceasta nu reprezinta proba in cadrul dosarului penal, barbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substante interzise.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar politistii din Sangeorz-Bai continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.                                                                                                        

 

0 comentarii2296 vizualizări03 ianuarie 2024
rss 2.0
rss 2.0