Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 02 Mai 2024 - 14587
Autoturism cautat in vederea confiscarii, indisponibilizat de politisti.

La data de 5 ianuarie a.c., in urma investigatiilor efectuate, politistii Serviciului de Investigatii Criminale au depistat un autoturism de teren, inmatriculat in Germania, care ar proveni din savarsirea unei infractiuni si care figura ca fiind cautat in vederea confiscarii.

 De asemenea, in urma verificarilor, s-a constatat ca autoturismul ar fi avut inserata in computerul de bord seria de sasiu a unui alt autoturism care figura ca fiind urmarit de catre autoritatile din Italia.

 Autoturismul se afla in posesia unui barbat din Cosbuc si a fost indisponibilizat de politisti. In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de politistii Serviciului de Investigatii Criminale, sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si tainuire.

 

 

          Prejudiciul unui furt, recuperat de politistii din Teaca

 In urma verificarilor si investigatiilor efectuate intr-un dosar penal de furt calificat, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat un barbat de 27 de ani din Viile Tecii, banuit de comiterea faptei.

 Din cercetarile efectuate a reiesit faptul ca, in seara de 3 ianuarie a.c., acesta ar fi patruns in locuinta unui barbat din Viile Tecii, de unde ar fi sustras bunuri in valoare de 500 de lei. Prejudiciul a fost recuperat si restituit pagubitului.

 Cercetarile in acest caz vor fi continuate pentru documentarea cauzei, de catre politistii Postului de Politie Teaca, sub aspectul savarsirii infractiunii de  furt calificat.

 

 

 

          Infractiuni flagrante, constatate de politisti, in cadrul actiunilor de monitorizare a traficului rutier

 In noaptea de 5/6 ianuarie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au depistat si oprit pentru verificari un autoturism care circula pe Drumul Judetean 172D, pe sensul de mers Josenii Bargaului spre Ilva Mica. La volan a fost identificat un barbat de 35 de ani din Ilva Mica.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,63 mg/l alcool pur in aerul expirat, ulterior fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice in vederea determinarii alcoolemiei.

 Politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului continua cercetarile in cadrul unui dosar penal intocmit pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

***

 

La data de 7 ianuarie a.c., politistii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe Drumul National 17, in Sieu-Sfantu, un autoturism.

 La volan a fost identificat un tanar de 26 de ani, din Bistrita.

 In urma testarii cu aparatul din dotare, au reiesit indicii cu privire la posibila prezenta a substantelor psihoactive. Mentionam ca aceasta nu reprezinta proba in cadrul dosarului penal, persoana fiind condusa la o unitate medicala, pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substante interzise.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Serviciului Rutier, in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de 8 ianuarie a.c., in jurul orei 01:00, politistii Biroului Rutier au oprit pentru control in municipiul Bistrita un autoturism condus de un barbat de 37 de ani, din Bistrita.

 In urma testarii cu aparatul din dotare, au reiesit indicii cu privire la posibila prezenta a substantelor psihoactive. Mentionam ca aceasta nu reprezinta proba in cadrul dosarului penal, persoana fiind condusa la o unitate medicala, pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substante interzise.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, sau altor substante.

 

***

 

La data de 6 ianuarie a.c., politistii din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au efectuat activitati de supraveghere si control al traficului rutier pe Drumul Judetean 173, in Jelna.

 Pentru control a fost oprit un autoturism condus de un barbat de 30 de ani, din Ciosa.  In urma verificarilor efectuate de catre politisti cu privire la sofer, a rezultat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In urma testarii cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare de 0,06 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Politistii din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au intocmit un dosar de cercetare penala cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere. 

 

***

 

La data de 6 ianuarie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au fost sesizati de un conducator auto, cu privire la faptul ca in Tiha Bargaului, pe Drumul National 17, pe directia inspre Vatra Dornei ar fi fost sicanat in trafic de un alt autoturism inmatriculat in Marea Britanie.

 In urma interventiei politistilor, autoturismul indicat a fost identificat si oprit in trafic, la volan fiind legitimat un barbat de 28 de ani, din Muresenii Bargaului.

 In urma verificarilor efectuate de catre politisti a reiesit faptul ca soferul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Politistii din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au intocmit un dosar de cercetare penala cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere. 

 

***

La data de 6 ianuarie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai, au oprit in trafic un autoturism condus de un tanar de 21 de ani, din Sangeorz-Bai. 

Conducatorul auto, la solicitarea politistilor a prezentat pentru control documentele personale si ale autovehiculului, fiind prezentat totodata un permis de conducere emis de autoritatile din Mexic.

Totodata conducatorul autoturismului nu a putut prezenta pentru control un permis international de conducere iar urma examinarii vizuale a documentului prezentat s-a constatat ca acesta nu prezinta toate elementele de siguranta prevazute de legislatia internationala, iar alte elemente de siguranta de tip holograma nu sunt conforme cu normele in vigoare, existand suspiciunea rezonabila ca documentul prezentat nu ar fi un permis de conducere autentic emis de autoritatile din Mexic.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei orasului Sangeorz-Bai, Compartiment Rutier in cadrul unui dosarul penal cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, fals material in inscrisuri oficiale si uzul de fals, urmand documentarea faptelor.

 

 

 

          Ordin de protectie emis de politisti, in Salva

 La data de 7 ianuarie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au fost sesizati de catre o femeie din Salva, cu privire la faptul ca ar fi fost agresata fizic de catre concubinul acesteia.

 In urma interventiei, politistii au constatat faptul ca un barbat de 45 de ani, din Salva, pe fondul unor discutii contradictorii si-ar fi agresat fizic concubina cat si pe fiica acesteia.

 Cele doua femei nu au suferit leziuni corporale si nu au necesitat acordarea de ingrijiri medicale. Impreuna cu acestea, politistii au evaluat riscul, constatandu-se oportuna emiterea unui ordin de protectie provizoriu impotriva barbatului.

 Totodata, in cauza a fost intocmit un dosar penal cu privire la infractiunea de violenta in familie.

0 comentarii1981 vizualizări08 ianuarie 2024




rss 2.0
rss 2.0