Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Barbati banuiti de furt calificat, retinuti in urma unei perchezitii .

La data de 14 ianuarie a.c., politistii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei municipiului Bistrita au efectuat o perchezitie domiciliara in localitatea Viisoara. In urma actiunii, patru persoane au fost retinute, pentru 24 de ore, fiind banuite de comiterea unor infractiuni de furt calificat.

 In urma probatoriului administrat de catre politistii Biroului de Investigatii Criminale Bistrita a reiesit faptul ca, de la inceputul lunii decembrie 2023 si pana la data de 4 ianuarie a.c., patru persoane cu varste cuprinse intre 17 si 38 de ani, din Bistrita si Lupeni, judetul Hunedoara, ar fi sustras bunuri din mai multe imobile din Bistrita.

 Cei 4 barbati ar fi profitat de absenta locatarilor in perioada sarbatorilor de iarna sau de absenta din tara a proprietarilor, sustragand mai multe bunuri si valori cauzand astfel un prejudiciu total de aproximativ 22.800 de lei.

 In urma perchezitiei, politistii au recuperat bunuri in valoare de aproximativ 4.000 de lei.

 Fata de cele patru persoane a fost dispusa masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore, urmand sa fie prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

 Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul Serviciului Actiuni Speciale si Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului de Investigatii Criminale din Bistrita pentru documentarea intregii activitati infractionale si stabilirii participatiei penale.

 

Dosare penale la regimul rutier

 La data de 12 ianuarie a.c., politistii din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au fost sesizati despre producerea unui eveniment rutier in localitatea Hirean din comuna Milas.

 La locul accidentului, politistii au stabilit faptul ca un barbat de 41 de ani, din Hirean in timp ce conducea un tractor neinregistrat cu ajutorul caruia transporta un arbore a acrosat un autoturism parcat.

 Conducatorul utilajului, a fost testat cu aparatul etilotest rezultand valoarea de 0,78 mg/l alcool pur in aerul expirat, refuzand ulterior sa-i fie recoltate mostre biologice la spital in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Totodata, pentru materialul lemnos tractat barbatul nu a putut prezenta documente de provenienta.

 Politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita continua cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunile de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice, conducerea unui vehicul neinmatriculat si taiere si furt de arbori.

 

 

***

 La data de 13 ianuarie a.c., in jurul orei 20:50, politistii din cadrul Biroului Rutier Bistrita au oprit pentru control, pe Calea Moldovei un autoturism care nu avea aplicate placutele cu numarul de inmatriculare.

 In urma controlului, la volan politistii au identificat un barbat de 46 de ani din Livezile. Totodata, politistii au stabilit faptul ca anterior, la aceeasi data, soferul a fost sanctionat contraventional, pe raza localitatii Lechinta, iar ca masura complementara i-au fost retrase placutele de inmatriculare, autoturismul neavand astfel drept de circulatie. La testarea cu aparatul etilotest a soferului, rezultatul fiind negativ.

Politistii Biroului Rutier au intocmit un dosar penal cu privire la infractiunea de punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

***

La data de 13 ianuarie a.c., politistii din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au efectuat semnal de oprire unui autoturism care se deplasa prin localitatea Budacu de Sus. Conducatorul autoturismului nu a oprit la solicitarea politistilor continuandu-si fiind oprit dupa aproximativ 2 km.

Conducatorul auto a fost identificat in persoana unui barbat de 26 de ani, din Budacu de Sus.

In urma verificarilor efectuate de catre politisti s-a stabilit faptul ca soferul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodata, fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior, la spital, barbatului i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Politistii au intocmit un dosar penal cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, urmand documentarea faptelor.

***  

 

La data de 14 ianuarie a.c., politistii din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au oprit pentru control, pe drumul comunal Pietroasa, de pe raza localitatii Bistrita Bargaului, un autoturismul. La volan a fost identificat un tanar de 19 ani din Bistrita Bargaului.

 Verificarile politistilor au stabilit faptul ca soferul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Cu privire la autoturismul condus, politistii au stabilit ca apartine mamei soferului si ar fi fost sustras de tanar cu scopul de a fi folosit.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si furtul in scop de folosinta, urmand documentarea faptelor.

 

***

La data de 14 ianuarie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Beclean au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Judetean 172, intre Figa si Beclean.

 La volan a fost identificat un barbat de 45 de ani din Buza, judetul Cluj. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand o valoare de 0,78 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior, soferului i-au fost recoltate la spital mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii Compartimentului Rutier din cadrul Politiei orasului Beclean au intocmit un dosar de cercetare penala cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.  

 

 

 

 

0 comentarii2226 vizualizări16 ianuarie 2024
rss 2.0
rss 2.0