Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
LABORATOR CLANDESTIN DE CANABIS. Pentru admiterea in unitatile de invatamant ale M.A.I, au fost admisi in total 29 de bistriteni.

In 1 septembrie 2011, politisti din cadrul Inspectoratului Judetean, insotiti de jandarmi, au acordat sprijin D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud in efectuarea unei perchezitii la domiciliul unui suspect din Bistrita, cercetat  pentru infractiunile de trafic si consum de droguri de risc. Astfel, a fost descoperit un laborator clandestin destinat cultivarii de canabis si dotat cu accesorii specifice, precum si mai multe ghivece in care se aflau seminte vegetale germinate.  

 In 1 septembrie 2011, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud,  politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate, cu sprijinul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud, au efectuat o perchezitie domiciliara la locuinta lui P.C.L. de 31 ani, din municipiul Bistrita, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic si consum de droguri de risc, fapte prevazute si pedepsite de art. 2, al.1 si art.4, al.1 din Legea nr.143/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu aceasta ocazie,  s-a constatat ca debaraua  apartamentului era destinata cultivarii de cannabis, fiind dotata cu accesorii specifice laboratoarelor clandestine respectiv: termostrat, termometru, sursa de lumina, transformator de energie electrica, iar peretii acesteia erau izolati cu folie de aluminiu.

 Pe balconul apartamentului au fost gasite mai multe ghivece, in care se aflau seminte vegetale germinate. Au fost ridicate in vederea efectuarii analizelor de laborator un instrument pentru fumat tip bonk, doua pipe, un aparat de maruntit tip rasnita, mai multe plicuri de plastic cu sistem de inchidere zip lock goale, un cantar electronic, seminte vegetale de culoare verde oliv.

 De asemenea, a fost ridicata in vederea confiscarii cantitatea de 166 grame cannabis ambalata in opt plicuri cu sistem de inchidere zip lock, precum si suma de 2250 lei.

          Barbatul  a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud in baza mandatului de aducere emis de catre procuror pentru efectuarea de cercetari, fata de acesta luandu-se masura interdictiei de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile.       

Cercetarile urmeaza a fi continuate de catre procurorul de caz, in vederea solutionarii cauzei.

 

 

 

 

 

 

In urma sustinerii examenelor de admitere, au fost admisi 19 bistriteni la Scoala Postliceala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" din Cluj, din totalul de 49 de candidati, 6 tineri admisi la Scoala Postliceala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" din Campina din 25 inscrisi si 4 tineri la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti din totalul de 19 candidati.

          Le dorim succes in cariera aleasa!

 

 

 

 

 

Politistii cerceteaza mai multe evenimente rutiere

   In 02.09.2011, pe DN 17 in Tureac, conducatorul auto P. Grigore de 35 ani din Republica Moldova, din cauza oboselii a adormit la volan, a parasit partea carosabila si s-a colizionat de un podet.

          Din accident a rezultat ranirea Angelei P. de 38 ani si a minorilor P.E de 4 ani si P.S. de 6 ani, pasageri in autoturism.

          Conducatorul auto a fost testat alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Cercetarile continua de Serviciul Rutier.

 

  •  

  In 01.09.2011 S. Andrei de 22 ani din Bistrita, in timp ce conducea o autoutilitara, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum (acoperit cu pietris)  si pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat in sant.

Din accident a rezultat ranirea usoara a conducatorului auto.  Acesta a fost  testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In cauza s-a intocmit dosar penal.

 

  •  

 In 01.09.2011, pe Strada Ghinzii din Bistrita, conducatorul auto P. Ioan de 56 ani  a schimbat directia de mers spre stanga fara sa se asigure si nu a acordat prioritate de trecere motocicletei condusa regulamentar, din sens opus, de B. Horea de 30 ani si s-a colizionat cu aceasta.

Din accident a rezultat ranirea grava a motociclistului.

Conducatorii vehiculelor au fost testati alcooltest, rezultatele fiind negative.

In cauza s-a intocmit dosar penal.

 

  •  

 In 01.09.2011, pe DN 17, intre Cosbuc - Telciu, conducatorul auto B. Corneliu de 34 ani din  Sinpetru,  jud. Brasov, a incercat sa depaseasca prin partea dreapta un autoturism, care stationa neregulamentar pe partea stanga a sensului de mers.  In timpul manevrei,  a parasit partea carosabila si a intrat pe acostament, unde l-a surprins si accidentat usor  pe T. Ezachil de 64 ani din Cosbuc, apoi s-a colizionat frontal dreapta cu un stalp din lemn.

          Cercetarile continua de Politia  Nasaud.    

 

  •  

 

Tanara agresata, gasita de politisti in timpul executarii serviciului de patrulare

  In 31.08.2011, in timpul executarii serviciului, un echipaj de politie, aflat in patrulare intre localitatile Teaca si Viile Tecii, au identificat-o pe V. Mariana de 16 ani din Bistrita,  care a solicitat sprijin pentru a fi transportata la o unitate medicala.  Acesta a fost transportata la Spitalul din localitatea Teaca,  unde i-au fost acordate ingrijiri medicale si ulterior, la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaud, in prezent fiind internata la Spitalul Judetean Cluj-Napoca.

In urma verificarilor efectuate de politisti, a rezultat faptul ca tanara a fost agresata fizic de C. Gheorghe de 19 ani din Pintic.

        Cercetarile continua de Sectia 1 Politie Bistrita.

 

  •  

 

Politistii au desfasurat activitati preventive la unitatile care comercializeaza produse petroliere de pe raza municipiului Bistrita, personalul acestora fiind instruit privind masurile ce trebuie intreprinse pentru a nu cadea victime ale infractiunilor.

  In 01/02.09.2011, politistii au desfasurat actiuni cu caracter preventiv privind respectarea prevederilor  Legii nr.  333/2003 referitoare la  paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, la unitatile care comercializeaza produse petroliere de pe raza municipiului Bistrita.

Astfel, au fost efectuate verificari la 11 unitati si a fost instruit personalul de paza, cel de interventie  si personalul operator in scopul asigurarii obiectivelor, bunurilor si valorilor impotriva oricaror actiuni ilicite care lezeaza dreptul de proprietate, iar un agent de paza a fost sanctionat contraventional.

0 comentarii2723 vizualizări02 septembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0