Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Femeie cercetata pentru inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata, retinuta de politisti.

La data de 13 martie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au pus in executare un mandat de perchezitie domiciliara, in cadrul unui dosar penal in care se efectueaza cercetari pentru comiterea infractiunilor de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, aflat in supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita.

 Banuita de comiterea faptelor este o femeie de 55 de ani care, in urma perchezitiei, a fost retinuta de politisti pentru 24 de ore. Astazi, 14 martie, femeia a fost prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, fiind dispusa plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile.

 Din cercetarile efectuate pana in prezent a reiesit faptul ca, in perioada octombrie 2020-ianuarie 2023, femeia, in calitate de contabil al unei societati comerciale, i-ar fi indus in eroare pe reprezentantii acesteia, in sensul ca le-ar fi solicitat diverse sume de bani pentru plata unor obligatii fiscale fictive. Totodata, pentru a justifica sumele solicitate, aceasta ar fi falsificat chitante si decizii de esalonare a platilor, creand un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei societatii in cauza.

 La perchezitii, au fost descoperite si ridicate in vederea continuarii cercetarilor documente si inscrisuri cu valoare probatorie.

 La actiune au participat un specialist criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic si luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

 Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice continua cercetarile pentru documentarea cauzei sub toate aspectele.

 

 

          Ordin de protectie provizoriu emis impotriva unui tanar din Budacu de Jos

Ieri, 13 martie, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au emis un ordin de protectie provizoriu si s-au sesizat cu privire la fapta de violenta in familie, banuit de comiterea faptei fiind un tanar de 29 de ani, din Budacu de Jos.

Astfel, in urma verificarilor efectuate de catre politisti a reiesit faptul ca la data de 8 martie a.c. in timp ce barbatul se afla la locuinta impreuna cu concubina sa, pe fondul consumului de alcool si a unor neintelegeri ar fi agresat-o fizic pe femeie.

In urma celor constatate si a evaluarii riscului, politistii au emis un ordin de protectie provizoriu impotriva barbatului. Totodata, politistii din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au intocmit un dosar de cercetare penala cu privire la fapta de violenta in familie.

 

 

Trei infractiuni constatate in urma unui control in trafic

  La data de 13 martie a.c., politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au desfasurat activitati de supraveghere si control al traficului rutier pe Drumul Judetean 173B, intre Mintiu si Nimigea de Jos.

 Pentru control a fost oprit un autoturism condus de un barbat de 45 de ani, din Nimigea de Jos. Cu ocazia controlului, politistii au verificat un permis de conducere eliberat de catre autoritatile din Republica Irlanda. Intrucat acesta nu prezenta elementele de siguranta si particularitate, a rezultat faptul ca permisul nu este unul autentic.

 Conducatorul autoturismului a fost testat si cu privire la consumul de alcool, rezultatul fiind negativ.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud in cadrul unui dosar penal intocmit cu privire infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, falsul material in inscrisuri oficiale, si uzul de fals.

 

 

          Dosar penal la regimul rutier intocmit in Feldru

 In seara de 13 martie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud care desfasurau activitati preventive, pe linie rutiera, au oprit pentru verificari un autoturism inmatriculat in Irlanda care circula prin localitatea Feldru.

 La volan a fost identificat un barbat de 32 de ani, din Feldru care emana halena alcoolica. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus la spital, unde a refuzat recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca barbatul in cauza are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul  fara permis de conducere si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

 

0 comentarii2639 vizualizări14 martie 2024
rss 2.0
rss 2.0