Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Condamnat la inchisoare pentru conducere fara permis, dus in penitenciar de politisti.

La data de 14 martie a.c., politistii Serviciul de Investigatii Criminale, Compartimentul Urmariri, au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, emis de Judecatoria Beclean.

 Mandatul a fost emis pe numele unui barbat de 29 de ani din Viile Tecii, condamnat la pedeapsa de 1 an si 6 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 Barbatul a fost escortat de politisti in penitenciar.

 

 

          Banuit de furt calificat, identificat si retinut de politistii Biroului de Investigatii Criminale Bistrita

 La data de 14 martie a.c., in urma cercetarilor efectuate intr-un dosar penal in care se efectueaza cercetari pentru furt calificat, politistii Biroului de Investigatii Criminale au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a unui tanar de 24 de ani, din Nasaud, banuit de comiterea faptei.

 Din investigatiile efectuate a reiesit faptul ca, in perioada 2 februarie-7 martie a.c., acesta ar fi sustras din 2 imobile si un autoturism, obiecte electronice si diverse sume de bani. Prejudiciul cauzat celor trei persoane vatamate este de aproximativ 4.300 de lei. 

 In cursul zilei de ieri, 14 martie, acesta a fost prezentat procurorului de caz din cadrul  Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita care a dispus masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de catre politistii de la investigatii criminale din cadrul Politiei Municipiului Bistrita, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

 

 

Actiuni preventive, desfasurate de politistii din Nasaud

 La data de 14 martie a.c., in intervalul orar 10.00-13.00, politistii din cadrul Politiei Orasului Nasaud, Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud si jandarmi au organizat si desfasurat actiuni preventive, pe linie rutiera, pe raza de competenta. Scopul acestora a fost prevenirea accidentelor rutiere si a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

 Astfel, in intervalul mentionat, politistii au oprit pentru verificari 47 de autovehicule si au legitimat aproape 60 de persoane, fiind efectuate si testari cu aparatele etilotest.

 In cadrul actiunii au fost constatate 3 infractiuni la regimul rutier, banuit de conducerea acestora fiind un tanar de 21 de ani din Feldru care se afla la volanul unui autoturism, oprit pentru verificari de catre politistii din Feldru. Politistii au constatat ca tanarul are suspendat permisul de conducere. Totodata, autoturismul condus de acesta nu era inmatriculat, iar in urma verificarilor, s-a constatat faptul ca placutele cu numarul de inmatriculare provizoriu au fost atribuite altui autoturism.In  cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, conducerea unui vehicul neinmatriculat si conducerea unui vehicul cu numar de inmatriculare fals.

 Totodata, pentru neregulile de natura contraventionala constatate, au fost aplicate 27 de sanctiuni contraventionale in cuantum de 9.270 de lei, dintre care 25 pentru abateri rutiere, iar 2 pentru abateri de la Legea 61/1991.

 Ca masuri complementare, au fost retinute 2 permise de conducere si 3 certificate de inmatriculare.     

 

 

Barbat fara permis, depistat de politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud

 La data de 15 martie a.c., in jurul orelor 01.50,  politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud care desfasurau activitati de patrulare au observat in trafic, pe Drumul Judetean 173B, in Tarpiu, un autovehicul care circula pe aceeasi directie de mers, iar la un moment dat conducatorul acestuia a accelerat.

 Politistii i-au efectuat semnale regulamentare de oprire, iar la volan au identificat un barbat de 54 de ani din Tarpiu. In urma verificarilor efectuate politistii au constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere valabil.

 Totodata, barbatul a fost condus la sediul Politiei Orasului Nasaud, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

 

0 comentarii2695 vizualizări15 martie 2024
rss 2.0
rss 2.0