Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Prejudiciul unui furt a fost recuperat de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita.

La data de 17 mai a.c., in urma verificarilor si investigatiilor efectuate intr-o cauza de furt, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat un barbat de 44 de ani, din Dipsa, banuit de comiterea faptei.

 Barbatul in cauza este banuit ca, la data 28 aprilie a.c., ar fi sustras din curtea unui imobil o bicicleta in valoare de aproximativ 900 de lei. In cadrul cercetarilor efectuate, prejudiciul a fost recuperat si restituit pagubitului, un barbat de 37 de ani din Dipsa.

 Politistii Sectiei 1 Politie  Rurala  Bistrita continua cercetarile in cadrul dosarului penal intocmit.

 

 

Atentie la aplicatiile de vanzari online! 

La data de 17 mai a.c., in urma investigatiilor efectuate intr-un caz de inselaciune, sesizat de o femeie din localitatea Posmus, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat o tanara de 19 ani din Cluj-Napoca, banuita de comiterea faptei.

 Din cercetarile efectuate a reiesit faptul ca la data de 7 mai a.c., prin intermediul unei aplicatii de vanzari online, femeia din Posmus ar fi comandat un smartphone de la un alt utilizator. Ulterior, la data de 9 mai a.c., pentru a primi telefonul comandat, aceasta ar fi achitat suma de 730 de lei, insa la deschiderea coletului a constatat faptul ca a fost inselata, fiindu-i trimise obiecte vestimentare uzate.

 Prejudiciul a fost recuperat si urmeaza a fi restituit pagubitei, iar politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, Postul de Politie Sieu continua cercetarile pentru documentarea faptei.

 

 

Tanar banui de comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, depistat de politistii din Nasaud  

La data de 17 mai a.c., in cadrul actiunilor preventive desfasurate, politistii din Nasaud au depistat si oprit in trafic, pentru verificari, un autoturism care se deplasa pe Drumul National 17C, prin Nasaud.

 La volan a fost identificat un tanar de 24 de ani din Cosbuc, iar in urma testarii acestuia cu aparatul din dotare, au reiesit indicii cu privire la posibila prezenta a substantelor psihoactive. Mentionam ca aceasta nu reprezinta proba in cadrul dosarului penal, persoana fiind condusa la o unitate medicala, pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substante interzise.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar politistii rutieri nasaudeni continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

          Depistat in flagrant delict, de politistii din Prundu Bargaului

 In noaptea de 18 spre 19 mai a.c., in jurul orei 03.20, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au depistat, in flagrant delict, un barbat de 39 de ani din Vaslui care conducea un autoturism, desi nu avea acest drept.

 Autoturismul condus de acesta era inmatriculat in Norvegia si a fost oprit pentru verificari pe Drumul National 17 E58 din localitatea Susenii Bargaului. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul are suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice de pe teritoriul Romaniei.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, fapta prevazuta si pedepsita de art. 335 alin. 2 din Codul Penal.

 

 

 

Actiuni in trafic pentru cresterea sigurantei rutiere

In perioada 13 - 19 mai a.c., politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au actionat pentru combaterea incalcarii regimului legal de viteza cat si pentru cresterea gradului de disciplina rutiera. Totodata, politistii au actionat si pentru reducerea numarului de accidente de circulatie grave in randul autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane si marfuri.

Astfel, au fost scosi din trafic, reprezentand un pericol pentru ceilalti participanti, 28 de conducatori auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioada de timp, conform legii.

In perioada amintita, aproape 460 de camioane si autobuze au fost oprite si controlate de catre politisti, fiind constatate sanctiuni cu privire la incalcarea regimului legal de viteza, nepurtarea centurii de siguranta sau pentru abateri cu privire la utilizarea aparatului tahograf.

In total, politistii au constatat cu aparatele radar 178 de incalcarii ale regimului legal de viteza.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 20 de autovehicule care nu prezentau siguranta in trafic. Astfel, certificatele de inmatriculare ale celor 20 de autovehicule au fost retrase pana la remedierea problemelor constatate.

 

 

          Dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului

La data de 19 mai a.c., politistii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe raza municipiului Bistrita.

 La volan a fost identificata o femeie de 34 de ani din Bistrita. Intrucat emana halena alcoolica, femeia a fost testata cu aparatul etilotest rezultand valoarea de 0,50 mg/litru alcool pur in aerul expirat.

 Ulterior, soferita a fost condusa la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.            

 Politistii Biroului Rutier au inregistrat un dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

Sofer depistat in flagrant delict, in urma unui control in trafic

 La data de 19 mai a.c., politistii din cadrul Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au oprit pentru control, in localitatea Spermezeu, un tractor.

La volanul vehiculului a fost identificat un barbat de 64 de ani din Sita. Verificarile politistilor au indicat faptul ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, desi barbatul emana halena alcoolica, nu s-a reusit testarea acestuia cu aparatul alcooltest, fiind ulterior condus la spital in vederea recoltarii de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal intocmit cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. 

0 comentarii3437 vizualizări20 mai 2024
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0