Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 17 Iunie 2024 - 14587
Condamnat la inchisoare, depistat si dus in penitenciar .

La data de 2 iunie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Bistrita-Nasaud, in colaborare cu cei ai Serviciului de Investigatii Criminale Vaslui, au pus in  aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Husi.

 Mandatul a  fost emis pe numele unui barbat de 33 de ani din Gusitei, judetul Vaslui, condamnat la pedeapsa de 3 ani de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor.

 Barbatul a fost depistat in localitatea Cormaia si a fost incarcerat de politisti in penitenciar.

.

A pus in pericol siguranta pe drumurile publice, dar a fost depistat, in flagrant delict, de politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului

 La data de 2 iunie a.c., in jurul orei 21.00, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu-Bargaului care se aflau in serviciul de patrulare, pe raza localitatii Mijlocenii Bargaului, au observat a autoutilitara al carei conducator auto a efectuat o manevra neregulamentara de depasire a unui cap tractor.

 Autovehiculul in cauza circula pe Drumul National 17, pe directia Bistrita - Vatra Dornei si a fost oprit de politisti. A fost identificat conducatorul auto, un barbat de 22 de ani, din Republica Moldova. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca tanarul in cauza are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul Romaniei.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru comiterea infractiunii de conducere a unui vehicul fara permis de conducere.

PERCHEZITII LA PERSOANE BANUITE DE ORGANIZAREA DE LUPTE INTRE CAINI

 

 Un tanar din Dumitra, banuit de organizarea de lupte intre caini, a fost retinut pentru 24 de ore, in urma unor perchezitii

 Ieri, 2 iunie, politistii Biroului pentru Protectia Animalelor Bistrita-Nasaud au descins la locuintele a patru tineri din Dumitra, banuiti de comiterea infractiunii prevazuta de art.14 din O.U.G. 55 din 2002, privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi, respectiv organizarea de lupte intre caini, pregatirea in acest scop, precum si participarea cu caini la astfel de lupte.

 Perchezitiile au fost efectuate pentru administrarea probelor in dosarul penal constituit si aflat in instrumentarea politistilor Biroului pentru Protectia Animalelor Bistrita-Nasaud, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud.

 Din cercetarile si investigatiile politistilor a reiesit faptul ca, in cursul anului 2022, tinerii in cauza, detinatori ai unor caini periculosi (din rasele Amstaff, Pitbull, Cane Corso, Asia Centrala), ar fi organizat lupte in extravilanul localitatii Dumitra, iar pe unele dintre acestea le-ar fi inregistrat si distribuit pe grupuri restranse, de pe retele de socializare.

 La perchezitii au identificati doi caini care ar fi fost folositi la comiterea infractiunilor. Totodata, au fost descoperite si ridicate in vederea continuarii cercetarilor telefoane mobile, dar si alte bunuri cu valoare probatorie pentru cauza.

 De asemenea, au fost puse in aplicare 2 mandate de aducere, astfel ca doi tineri de 20, respectiv 21 de ani, au fost condusi la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud. Dupa audieri, fata de tanarul de 20 de ani, politistii au dispus masura retinerii pentru 24 de ore.

 Activitatile au beneficiat de sprijinul politistilor de la Serviciul pentru Actiuni Speciale, Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, precum si a unui specialist din cadrul Directiei Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud.

 Politistii Biroului pentru Protectia Animalelor continua cercetarile pentru documentarea activitatii infractionale si tragerea la raspundere a persoanelor vinovate de comiterea faptelor.

 .

Pentru cresterea gradului de siguranta rutiera pe drumurile din judetul Bistrita-Nasaud, politistii au efectuat in perioada 31 mai - 2 iunie a.c., activitati de supraveghere si control al traficului rutier. Principalul obiectiv al politistii a fost acela de a depista si scoate din trafic conducatorii auto care pun in pericol siguranta traficului rutier prin nerespectarea legislatiei rutiere, in special prin incalcarea regimului legal de viteza.In acest context, in cadrul actiunilor desfasurate au ramas fara drept de a conduce autovehicule 24 de soferi. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioada de timp, conform legii.Exemplificam: La data 2 iunie a.c., politistii rutieri au depistat in trafic un sofer de 30 de ani din Sangeorz Bai care conducea un autoturism pe Drumul National 17D, prin localitatea Nepos. Acesta a fost surprins de aparatul radar cu viteza de 163 km/h, pe un sector de drum in localitate, cu viteza limitata la 50 km/h. Soferului i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru o durata de 120 de zile.De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 20 de autovehicule care nu prezentau siguranta in trafic. Certificatele de inmatriculare au fost retrase pana la remedierea problemelor constatate.In cadrul activitatilor desfasurate au fost verificate aproape 400 de vehicule, fiind legitimate peste 500 de persoane. Dintre acestea, 120 de soferi au fost testati si cu aparatele din dotare.

 

 

0 comentarii2191 vizualizări03 iunie 2024
rss 2.0
rss 2.0