Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
SUNA CLOPOTELUL!...

Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud actioneaza in parteneriat cu unitatile de invatamant, cu reprezentantii organizatiilor de parinti si cu autoritatile publice cu atributii in domeniu, pentru mentinerea unui climat de siguranta in scoli si pentru derularea unor campanii si proiecte de informare in vederea evitarii comportamentelor de risc victimal sau infractional. Cu prilejul festivitatilor ocazionate de deschiderea noului an de invatamant preuniversitar, politistii vor sustine alocutiuni adresate cadrelor didactice, elevilor si parintilor, continand sfaturi antiinfractionale si antivictimale, adaptate problemelor specifice fiecarei localitati sau scoli de pe raza judetului.

  Pentru anul 2011, prevenirea declicventei juvenile si a victimizarii minorilor este una din prioritatile Politiei Romane, stabilite in activitatea de prevenire a criminalitatii derulata prin structurile de specialitate. Scoala este, alaturi de familie, un mediu important de formare a caracterelor tinere, de asimilare a unor cunostinte teoretice, dar si de socializare si educare.

          Avand in vedere faptul ca delincventa juvenila are implicatii deosebite, cu efecte pe termen lung asupra celor care savarsesc fapte antisociale, iar inregistrarea unor astfel de incidente in scoli induce un sentiment de insecuritate cu implicatii negative asupra procesului educational, imbunatatirea climatului de siguranta in incinta si zona adiacenta unitatilor de

  invatamant preuniversitar reprezinta un obiectiv prioritar, cu caracter permanent, pentru Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

Astfel, a fost desemnat cate un politist pentru fiecare unitate de invatamant, pentru a permanentiza comunicarea eficienta intre institutii.  Politistii acorda sprijin de specialitate conducerii unitatilor scolare pentru luarea masurilor de paza si securitate ale unitatilor respective si, de asemenea, efectueaza verificari in ceea ce priveste semnalizarea rutiera verticala si orizontala din zonele unitatilor de invatamant, in vederea reducerii riscului rutier.

Cu ocazia festivitatilor prilejuite de deschiderea noului an scolar, vor fi organizate dispozitive de siguranta publica la unitatile de invatamant preuniversitar, inclusiv prin angrenarea echipajelor de politie rutiera pe arterele adiacente.

Politistii desemnati vor sustine alocutiuni adresate cadrelor didactice, elevilor si parintilor, continand sfaturi antiinfractionale si antivictimale, adaptate problemelor specifice fiecarei localitati sau scoli de pe raza judetului si vor distribui materiale preventive.

Totodata, vor fi verificate societatile comerciale amplasate in zona unitatilor de invatamant cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor si vor fi supravegheate zonele de responsabilitate din punct de vedere al prevenirii si combaterii traficului si consumului de stupefiante, fiind  organizate intalniri interactive cu elevii in scopul discutarii problemelor cu care se confrunta acestia si gasirii unor solutii alternative la consumul de droguri.

Impreuna cu conducerea scolilor, va fi stabilita o agenda informativ-preventiva, constand in participarea la sedintele comitetului de parinti, la consiliile profesorale si la orele de dirigentie, in vederea prevenirii violentei in scoli si a victimizarii elevilor si a cadrelor didactice.

Este incurajator faptul ca tot mai multi tineri doresc sa se implice prin voluntariat in viata comunitatii lor,  desfasurand activitati de voluntariat in prevenirea criminalitatii, educatie rutiera, ecologie, proiecte sociale,   caritate, cruce rosie, sport. Politistii  va incurajeaza si va indruma spre astfel de activitati care va responsabilizeaza, va dezvolta simtul civic si spiritul de echipa, respectul pentru semeni si pentru mediul inconjurator.

          In speranta ca veti vedea in politist o persoana care va sprijina pentru a deveni buni cetateni, Inspectoratul Judetean de Politie Bistrita Nasaud va ureaza: MULT SUCCES SI NUMAI REALIZARI in noul an scolar !

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2772 vizualizări09 septembrie 2011




rss 2.0
rss 2.0