Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
AVIZ amatorilor de chilipiruri! Politistii va avertizeaza sa fiti foarte atenti cand primiti oferte "prea tentante"!

 In luna august a.c., politistii au fost sesizati de Z. Grigore de 60 ani din Bistrita cu privire la faptul ca a fost inselat de doi barbati, care i-au propus sa cumpere 330 de litri de motorina, cu un pret irezistibil, marfa care ulterior s-a dovedit a fi apa colorata cu un pigment de culoare inchisa. Barbatul a folosit o parte din "carburant" pentru cateva utilaje inchiriate, care in consecinta s-au defectat.

       In fapt, in 4 august a.c., cei doi barbati, imbracati in combinezoane de culoare albastra, i-au vandut acestuia cantitatea de 330 litri apa cu un pigment de culoare inchisa, peste care au adaugat circa 200 ml de motorina, ambalata in butoaie de culoare alba. Bistriteanul a platit pentru marfa suma de 1.000 lei. 

 In cursul zilei de ieri, in baza activitatilor desfasurate, politistii au reusit identificarea suspectilor principali ai faptei de inselaciune, ca fiind doi barbati fara ocupatie, din judetul Arges.

        Cercetarile continua de catre politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

 

  •  

 

Alertati de disparitia unui barbat, politistii l-au gasit decedat in albia raului  Salauta.

           In  08.09.2011, orele 09.30, politistii au fost sesizati despre faptul ca C. Vasile de 35 ani din Dealu Stefanitei, com Romuli, lipseste de la domiciliu din

 noaptea de 04/05.09.2011. In urma efectuarii unor cautari in zona, a fost descoperit cadavrul acestuia in albia raului  Salauta, in apropierea  DN 17 C.

          In urma cercetarilor efectuate, a rezultat faptul ca barbatul a fost vazut in 04.09.2011, pe raza localitatii, consumand  bauturi alcoolice, si plecand ulterior singur spre locuinta sa.

          Conform necropsiei efectuate, s-a stabilit ca leziunile traumatice constatate s-au putut produce cel mai probabil prin lovire de corpuri dure in cadrul unei caderi, in cursul unei auto sau heteropropulsii.

Cercetarile continua de catre Serviciul de Investigatii Criminale si procurorul criminalist, in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care a survenit decesul.

 

  •  

 

Politistii continua verificarile silvice, de data aceasta pe Valea Somesului

 In perioada 07-08.09.2011, politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publica, impreuna cu specialisti din cadrul  I.T.R.S.V. Cluj-Napoca,  au executat o actiune pe linia circulatiei materialului lemnos si verificarii instalatiilor de prelucrat lemn rotund in cherestea, pe Valea Somesului. Cu aceasta ocazie, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale conform Legii nr. 171/2010, si a fost  confiscata cantitatea de 13 m.c.  material lemnos in valoare totala de 2617,6 lei.

 

  •  

 

Politistii din Beclean au actionat ieri pentru prevenirea evenimentelor rutiere datorate nerespectarii limitei de viteza, a regulilor de depasire si  traversarii neregulamentare

             Astfel, in urma actiunii din 08.09.2011 organizata pentru prevenirea evenimentelor rutiere datorate nerespectarii limitei de viteza, a regulilor de depasire si traversarii neregulamentare, 63 de participanti la trafic au fost amendati  pentru incalcarea normelor rutiere cu amenzi in valoare totala de 10.248 lei si  2 conducatori auto au ramas fara permise de conducere.

 

  •  

 

Politistii cerceteaza evenimente rutiere

 In 08.09.2011, orele 16.05, pe strada G-ral Grigore Balan din Bistrita,  conducatorul auto C. Adrian de 19 ani din Nasaud, nu a acordat prioritate pietonului G. Maria de 19 ani din Sangeorz-Bai, care era angajata in traversarea strazii pe marcajul trecerii pentru pietoni semnalizata corespunzator.

 Din accident a rezultat ranirea usoara a tinerei, care a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, fara a ramane internata.

 

  •  

 

In 08.09.2011, orele 21.30 politistii l-au depistat in trafic, pe raza localitatii Rebrisoara, pe P. Marius de 23 ani  in timp ce  conducea un autoturism fara a detine  permis de conducere. De asemenea, in cadrul verificarilor a rezultat ca  autoturismul condus avea alta serie de identificare decat cea inscrisa in certificatul de inmatriculare prezentat.

          Susnumitului i-a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, cu numar fals de inmatriculare si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu detine permis de conducere.

 

  •  

 

Politistii au actionat ieri impreuna cu specialisti din cadrul DSVSA Bistrita-Nasaud, in vederea respectarii prevederilor legale referitoare la  transportul de animale vii, carne si preparate din carne.

           In 08.09.2011, politistii din cadrul Politiei Oras Nasaud - Formatiunea Rutiera si politistii Sectiei 6 Politie Rurala, impreuna cu specialisti din cadrul DSVSA Bistrita Nasaud, au organizat si executat o actiune, in orasul Nasaud si localitatile limitrofe, privind respectarea prevederilor legale referitoare la  transportul de animale vii, carne si preparate din carne.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 21 de sanctiuni contraventionale, din care 8 sanctiuni in baza Hotararii de Guvern nr. 984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, in valoare de 3480 lei.

 

 

 


0 comentarii2695 vizualizări11 septembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0