Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Ordine de protectie provizorii emise de politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului.

La data de 19 iunie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au fost sesizati cu privire la faptul ca un barbat de 39 de ani din Bistrita Bargaului si-ar fi agresat fizic bunica.

 Din primele date, politistii au constatat faptul ca barbatul, pe fondul unui conflict mai vechi, la data de 18 iulie a.c., in jurul orei 22:00 si-ar fi agresat fizic bunica, provocandu-i acesteia leziuni traumatice.

Politistii, in urma probatoriului administrat, au dispus emiterea unui ordin de protectie provizoriu impotriva barbatului fiind totodata intocmit un dosar de cercetare penala cu privire la infractiunea de violenta in familie.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului in vederea cercetarii faptei sesizate sub toate aspectele.

 

 

La aceeasi data, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au fost sesizati cu privire la faptul ca in data de 18 iunie a.c., un barbat de 54 de ani din Prundu Bargaului ar fi adresat amenintari cu acte de violenta la adresa sotiei sale. Amenintarile fiind repetate si la data de 19 iunie a.c., femeia a decis sa solicite interventia politistilor.

 In urma evaluarii riscului, politistii au dispus emiterea unui ordin de protectie provizoriu impotriva barbatului, fiind totodata intocmit un dosar de cercetare penala cu privire la infractiunea de amenintare.

 

 

 

 

Barbat banuit de furt calificat, retinut de politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta 

La data de 19 iunie a.c., politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat de 48 de ani din Ibanesti, judetul Mures. Acesta este banuit de comiterea infractiunii de furt calificat.

 In urma probatoriului administrat in cadrul unui dosar penal intocmit la inceputul lunii mai a.c., cu privire la infractiunea de furt calificat, politistii au identificat autorul. Acesta ar fi sustras suma de 17.000 de lei din imobilul unei femei de 82 de ani din Micestii de Campie.

 Politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au dispus retinerea barbatului pentru o perioada de 24 ore acesta fiind introdus in Centru de Retinere si Arestare Preventiva a Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud. Persoana banuita de comiterea faptei urmeaza sa fie prezentata magistratilor cu propunere de luare a unei masuri preventive.

 Politistii continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

 

 

          Controale ale politistilor Biroului pentru Protectia Animalelor 

La data de 19 iunie a.c., politistii Biroului pentru Protectia Animalelor au desfasurat o actiune pe raza localitatilor Floresti si Mogoseni.

 Controalele politistilor au vizat verificarea modului de respectare a prevederilor OUG nr. 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi, Legii 205/2004 privind protectia animalelor, OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan si H.G 984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventionala ale normelor sanitar veterinare, totodata verificandu-se modul de detinere si conditiile de bunastare a unor efective de animale, detinute fara documente sanitar veterinare.

 La activitati au participat alaturi de politistii Biroului pentru Protectia Animalelor, politisti din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud si medici din cadrul Directiei Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud.

 In cadrul actiunii au fost controlate 12 gospodarii si exploatatii, fiind verificate un numar de 68 animale.

Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 31 de sanctiuni contraventionale, in cuantum de 7400 de lei.

0 comentarii2100 vizualizări21 iunie 2024




rss 2.0
rss 2.0