Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
IN SIGURANTA, DE RUSALII .

500 de politisti de la structurile de ordine publica, rutiera, investigatii criminale, arme, explozivi si substante periculoase si actiuni speciale vor fi la datorie in perioada 21-24 iunie.  Pentru sarbatorirea in siguranta a Rusaliilor, in perioada 21-24 iunie a.c., conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud a dispus o serie de masuri,  menite sa asigure un climat corespunzator de ordine si siguranta publica, cu accent pe prevenirea si combaterea faptelor antisociale, a cauzelor generatoare de accidente rutiere, protejarea cetatenilor si cresterea capacitatii de interventii in situatii de urgenta.

 In acest sens, s-a dispus suplimentarea efectivelor prezente in teren, astfel ca, pe parcursul celor 4 zile, 500 de politisti de la structurile de ordine publica, rutiera, investigatii criminale, arme, explozivi si substante periculoase vor fi in teren, iar in situatii deosebite, luptatorii de la Actiuni Speciale sunt pregatiti sa intervina, astfel incat cu totii sa fim in siguranta.

 

Pentru fluidizarea traficului rutier si prevenirea accidentelor pe rutele zonelor de agrement, parcurilor si statiunilor turistice aproape 100 de politisti rutieri vor fi prezenti in strada.

 

Zilnic, politistii rutieri vor actiona pentru depistarea celor care conduc sub influenta alcoolului sau substantelor interzise. Totodata, pentru prevenirea unor evenimente grave, produse pe fondul nerespectarii regimului legal de viteza, vor fi folosite aparatele radar.

 

Avand in vedere vremea buna, recomandam biciclistilor, motociclistilor si conducatorilor de ATV-uri sa circule cu prudenta, cu o viteza care sa permita celorlalti participanti la trafic sa ii observe din timp si sa respecte regulile de circulatie.

Politistii bistriteni va recomanda sa circulati cu viteza moderata, sa fiti prudenti in trafic, sa purtati centura de siguranta si sa nu consumati bauturi alcoolice ori substante interzise inainte de a va urca la volan.

 

Avand in vedere ca urmeaza si perioada vacantei, pentru siguranta copiilor, politistii de la prevenirea criminalitatii, siguranta scolara si rutiera vor intensifica actiunile de informare.

 

Va sfatuim sa discutati deschis cu copii dumneavoastra, sa-i invatati cum sa reactioneze in situatia in care se ratacesc, sa se asigure ca acestia va cunosc numele complet, numarul de telefon, precum si adresa de domiciliu.

 

Pentru a nu fi victimele furturilor din locuinta, nu postati in mediul online fotografii din imobilele unde locuiti sau informatii despre plecarile in vacante, ori despre bunurile de valoare, pe care le detineti.

 

Respectati indicatiile politistilor rutieri, folositi locurile de parcare special amenajate si nu lasati in vehicule la vedere bunuri de valoare sau documente personale.

 

Siguranta si protejarea cetatenilor reprezinta o prioritate pentru politisti asadar, va recomandam sa respectati legile si regulile de convietuire sociala si sa sesizati orice incalcare a legislatiei la numarul unic de urgenta 112, sau celui mai apropiat politist.

 

0 comentarii1988 vizualizări21 iunie 2024
rss 2.0
rss 2.0