Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Banuit de infractiuni silvice, retinut de politistii Biroului pentru Protectia Fondului Forestier si Piscicol.

La data de 25 iunie a.c., in urma probelor administrate intr-un dosar penal in care sunt efectuate cercetari pentru savarsirea infractiunii de folosirea dispozitivelor speciale de marcat fara drept sau cu nerespectarea reglementarilor specifice in vigoare si tentativa la infractiunea de taierea fara drept de arbori, politistii au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a unui barbat banuit de comiterea faptelor.

 In fapt, incepand cu luna noiembrie 2023, politistii au demarat cercetarile in urma unor controale, iar barbatul in cauza, in varsta de 38 de ani din Romuli, este banuit ca, in cursul lunii octombrie 2023, in calitate de tehnician la un ocol silvic, ar fi marcat ilegal 140 de arbori care nu erau mentionati in actele de punere in valoare a unei partizi de exploatare, cu scopul de a fi taiati fara drept. In urma controalelor efectuate, politistii au impiedicat taierea ilegala a arborilor, in valoare de aproximativ 30.000 de lei.

 Tot ieri, politistii Biroului pentru Protectia Fondului Forestier si Piscicol, sprijiniti de cei ai Serviciului pentru Actiuni Speciale au pus in executare un mandat de aducere, emis pe numele barbatului banuit de comiterea faptelor, iar in urma audierilor, a fost retinut pentru 24 de ore.

In prezent, acesta se afla in arestul I.P.J. Bistrita-Nasaud, urmand sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud, in vederea dispunerii unei noi masuri preventive. Politistii continua cercetarile in acest caz.

 

 

            Banuit de distrugere si amenintare, retinut de politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud

 La data de 25 iunie a.c., in urma investigatiilor si probelor administrate, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a unui barbat de 38 de ani din Sangeorz-Bai, cercetat pentru amenintare si distrugere. Totodata, impotriva acestuia, politistii au emis ordin de protectie provizoriu.

 In fapt, la data de 23 iunie a.c., la anexa unui imobil din Feldru, ce apartine concubinei barbatului de 38 de ani, a izbucnit un incendiu care s-a soldat cu pagube materiale. In urma cercetarilor efectuate, au reiesit indicii cu privire la faptul ca ar fi fost provocat intentionat, de catre barbat.

 De asemenea, politistii au mai stabilit faptul ca, anterior datei de 23 iunie a.c., pe motiv ca ar fi incercat sa puna capat relatiei, femeia ar fi fost amenintata cu acte de violenta de catre concubin.

 In prezent, barbatul de 38 de ani se afla in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, urmand ca in cursul zilei de astazi, 26 iunie, sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud, in vederea arestarii preventive.

 Politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud continua cercetarile in acest caz pentru documentarea faptei si tragerea la raspundere a persoanei vinovate de comiterea faptelor.

0 comentarii1841 vizualizări27 iunie 2024
rss 2.0
rss 2.0