Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Un barbat care transporta aproape 600 de litri de alcool, a fost retinut de politistii.

In 28 iunie, politisti Serviciului de Investigarea a Criminalitatii Economice au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a unui barbat de 52 de ani, din Bistrita, cercetat pentru infractiuni la regimul produselor accizabile, prevazute de Legea 227/2015, privind Codul Fiscal. In fapt, la data de 28 iunie a.c., in jurul orei 04.00, barbatul a fost oprit pe Drumul National 15A, in localitatea Saratel, de politistii Serviciului Rutier care efectuau activitati de monitorizare si control trafic.

 In urma controlului autovehiculului, in portbagaj si pe bancheta din spate, politistii au descoperit 48 de baxuri, respectiv 576 de litri de lichid incolor, cu miros specific de alcool. Fiindu-i solicitate, conducatorul auto nu a putut prezenta documentele legale de provenienta si transport. Acesta a fost sanctionat contraventional de politistii rutieri, pentru efectuarea unei manevre neregulamentare de depasire a unui ansamblu format din cap tractor si semiremorca.

 Barbatul in cauza a fost condus la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, cazul fiind preluat de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice pentru verificari de specialitate. In urma audierilor, fata de acesta a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, in vederea dispunerii unei noi masuri preventive.

 Intreaga cantitate de alcool a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul in cauza a fost indisponibilizat. Politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice continua cercetarile pentru comiterea infractiunilor de achizitionarea de alcool etilic si de distilate in vrac de la alti furnizori decat antrepozitarii autorizati pentru productie sau expeditorii inregistrati de astfel de produse si detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcat sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a:

10.000 tigarete, 400 de tigari de foi de 3 grame, 200 tigari de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, bauturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, bauturi fermentate, altele decat bere si vinuri, peste 300 litri.

 

 

0 comentarii2044 vizualizări29 iunie 2024
rss 2.0
rss 2.0