Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
CAMPANIE DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR RUTIERE SI DE ECHIPARE CU VESTE REFLECTORIZANTE INITIATA DE IPJ B-N

 Serviciul Rutier, Sectiile de Politie Rurala si Consiliile locale ale comunelor din judetul Bistrita-Nasaud desfasoara o campanie de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul neechiparii corespunzatoare a conducatorilor de mopede, de vehicule cu tractiune animala si a biciclistilor. In 4 noiembrie, intre 14.00-17.00, politistii vor fi prezenti pe DN 17 pentru prevenirea acestor evenimente, consilierea participantilor la trafic si vor oferi cadou aproximativ 300 de veste reflectorizante.  

Campania de prevenire initiata de Inspectoratul Judetean de Politie Bistrita-Nasaud pe raza judetului are drept scop reducerea victimizarii populatiei prin accidente de circulatie produse ca urmare a nerespectarii prevederilor legale privind echiparea corespunzatoare cu elemente fluorescent-reflectorizante si lumini pe timp de noapte sau in conditii meteo nefavorabile.

Conform Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, bicicleta trebuie sa fie echipata in fata cu lumina de culoare alba sau galbena, iar in spate cu lumina de culoare rosie si cel putin un dispozitiv reflectorizant, vizibil, de acceasi culoare, iar vehiculul cu tractiune animala trebuie dotat in fata cu doua dispozitive reflectorizante de culoare alba, iar in spate de culoare rosie, omologate, montate aproape de marginile exterioare ale vehiculului.

  Atunci cand ploua torential, ninge abundent, este ceata si pe timpul noptii, vehiculului cu tractiune animala trebuie sa fie dotat, in plus, pe partea laterala stanga cu cel putin o lumina de culoare alba sau galbena.

De asemenea, conducatorii vehiculelor cu tractiune animala, insotitorii de animale precum si biciclistii sunt obligati ca, de la lasarea serii pana in zorii zilei sau atunci cand vizibilitatea este redusa sa poarta imbracaminte cu elemente fluorescent-reflectorizante

Totodata, mentionam ca exista obligatia legala ca mopedele, utilajele utilizate in lucrarile de constructii, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun inmatricularii, precum si vehiculele cu tractiune animala sa fie inregistrate la consiliile locale.

Politistii rutieri atrag atentia ca echiparea corepunzatoare pe drumul public a participantilor la trafic si a vehiculului va poate salva viata!

0 comentarii2723 vizualizări03 noiembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0