Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
IMPLEMENTAREA CONCEPTULUI DE POLITIE RURALA.

In 10 noiembrie a.c., Seful Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud, comisar-sef Ioan Ovidiu Muresan  a participat la conferinta de presa organizata de Prefectura Judetului privind implementarea conceptului de politie rurala. Au fost prezentate avantaje si dezavantaje ale reorganizarii si s-a prezentat statistica activitatilor specifice desfasurate in mediul rural in  luna octombrie.

 In judetul Bistrita-Nasaud au fost infiintate 7 sectii de politie rurala, urmare a conceptiei de reorganizare a politiei in mediul rural implementata la nivel national. Sectiile de politie Bistrita, Prundu-Bargaului, Sanmihaiu de Campie, Beclean, Petru Rares, Nasaud si Sangeorz-Bai au devenit operationale la sfarsitul lunii septembrie 2011. De asemenea, in cele 58 de posturi de politie existente anterior, exista in continuare un politist de proximitate pentru a veni in sprijinul cetatenilor.

Conform unei analize intocmite pentru luna octombrie, de la infiintarea sectiilor de politie starea infractionala in mediul rural s-a diminuat, principiul de baza al reorganizarii find prezenta activa a politistilor si cresterea timpului de reactie in solutionarea evenimentelor prin patrulare motorizata 24 din 24 de ore. In acest sens, s-a reusit scaderea timpului de interventie la evenimentele in mediul rural in medie cu 3 minute. Patrulele au intervenit in luna octombrie la 896 de evenimente sesizate prin SNUAU 112, fata de 777 sesizari in luna septembrie a.c.

In luna octombrie, au fost aplicate 2159 de sanctiuni contraventionale,  221 in mediul urban si 1938 in mediul rural, dintre care 1245 in baza OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si 688 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea si linistea publica.  Politistii din mediul rural au constatat 82 de infractiuni in flagrant, dintre care 47 privind ordinea si linistea publica. Au fost cercetate 135 de persoane si s-a inceput urmarirea penala fata de 165 de invinuiti.

Sectiile de politie rurala cuprind intre 5 si 12 comune fiecare, activitatea fiind coordonata de catre un ofiter.

De asemenea, s-a constatat o crestere a cheltuielilor privind consumul de carburant, insa necesarul este asigurat, nefiind prevazuta o cota maxima. Totodata, autoturismele de patrulare au fost dotate cu anvelope de iarna.

In prezent, in mediul rural exista un deficit de resurse umane, respectiv 4 functii de ofiter si 3 de agenti de politie, care vor fi incadrate cu absolventi ai scolilor de politie, promotia 2011, incepand de anul viitor.

0 comentarii2639 vizualizări10 noiembrie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0