Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Atentie la regulile de circulatie.

In 29.11.2011, orele 03.11, in localitatea Rodna pe DN.17 D, conducatorul auto D. Gherasim de 37 ani din localitate, nu a oprit la semnalul efectuat cu mijloacele de avertizare sonore si luminoase efectuat de agentii de politie din cadrul Sectiei 7 Politie Singeorz Bai. Echipajul a urmarit autoturismul, iar in timpul acestei manevre conducatorul  auto a colizionat usor partea lateral dreapta a autospecialei de politie.

Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,95 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-a fost retinut permisul de conducere in vederea suspendarii.

In cauza s-a intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate de catre Politia oras Singeorz-Bai.

 

  •  

 In 29.11.2011, Serviciul Rutier si Biroul Politie TF Bistrita au organizat o actiune preventiva privind respectarea regulilor de circulatie la trecerile la nivel cu cale ferata.

9 conducatori auto au fost sanctionati contraventional si 3 permise de conducere au fost retinute in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune;

De asemenea, au fost aplicate 90 de sanctiuni pentru alte abateri privind circulatia pe drumurile publice.

Va reamintim regulile privind trecerea la nivel cu calea ferata conform HG nr. 1391/2006:

-  La trecerea la nivel cu calea ferata curenta, conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu viteza redusa si sa se asigure ca din partea stanga sau din partea dreapta nu se apropie un vehicul feroviar.

-  La traversarea caii ferate, pietonii sunt obligati sa se asigure ca din stanga sau din dreapta nu se apropie un vehicul feroviar.

- Conducatorul de vehicul poate traversa calea ferata curenta prevazuta cu bariere sau semibariere, daca acestea sunt ridicate si semnalele luminoase si sonore nu functioneaza, iar semnalul cu lumina alba intermitenta cu cadenta lenta este in functiune.

-  Cand circulatia la trecerea la nivel cu calea ferata curenta este dirijata de agenti de cale ferata, conducatorul de vehicul trebuie sa respecte semnalele acestora.

- Conducatorul de vehicul este obligat sa opreasca atunci cand:

a) barierele sau semibarierele sunt coborate, in curs de coborare sau de ridicare;
            b) semnalul cu lumini rosii si/sau semnalul sonor sunt in functiune;
            c) intalneste indicatorul "Trecerea la nivel cu calea ferata simpla, fara bariere", "Trecerea la nivel cu calea ferata dubla, fara bariere" sau "Oprire".

- Vehiculele trebuie sa opreasca, in ordinea sosirii, in locul in care exista vizibilitate maxima asupra caii ferate fara a trece de indicatoare, sau, dupa caz, inaintea marcajului pentru oprire ori inaintea barierelor sau semibarierelor, cand acestea sunt inchise, in curs de coborare sau de ridicare.

 

  

0 comentarii2765 vizualizări01 decembrie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0