Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
ATENTIE LA POSIBILE BANCNOTE FALSE!

Avand in vedere perioada sarbatorilor de iarna, politistii va atentioneaza privind posibila aparitie a unor bancnote false plasate intentionat. Daca aveti suspiciuni asupra autenticitatii bancnotelor primite in cadrul tranzactiilor, sesizati imediat Politia si incercati sa retineti cat mai multe detalii!  Avand in vedere ca in perioada sarbatorilor de iarna, este posibila aparitia unor fapte de plasare intentionata de moneda falsificata, atat EURO, in cadrul unor operatiuni de schimb valutar sau a unor tranzactii intre persoane fizice, cat si LEI, in zone aglomerate de tipul targurilor, oboarelor, comertului ambulant stradal, precum si la anumite societati comerciale de tipul celor cu vanzare cu amanuntul,  politistii recomanda cetatenilor sa verifice atent bancnotele incasate.

 Atunci cand exista suspiciuni asupra autenticitatii bancnotelor, sesizati imediat Politia prin apelarea numarului unic de urgenta 112 si incercati sa tineti pe loc pe cat posibil persoana in cauza pana la sosirea lucratorilor de politie.

De asemenea, este de mare ajutor sa retineti cat mai multe detalii privind semnalmentele persoanei si numarul de inmatriculare, tipul si culoarea autoturismului cu care a aceasta a plecat si sa alarmati persoanele aflate in apropiere in vederea opririi acesteia.

        Totodata, va atragem atentia asupra unui fapt recent, constand in plasarea unui nou tip de bancnota falsa de 50 lei avand seria 052A0691797. Bancnota in cauza este realizata pe suport hartie spre deosebire de bancnota originala pe suport tip plastic, culoarea fiind diferita de cea a bancnotei originale, iar fereastra transparenta este pictata manual.

Va reamintim ca bancnotele euro falsificate sunt puse in circulatie in mod uzual in realizarea schimbului valutar stradal intre persoane fizice sau la tranzactii cu autoturisme second-hand sau alte bunuri de valoare, victimele fiind contactate prind intermediul unor anunturi de vanzare din ziare sau prin internet, cumparatorii - plasatori de valuta falsificata folosind nume false si cartele  de telefon pre-pay pentru a incheia tranzactia si evitand/refuzand incheierea oricaror acte la achizitionarea de bunuri.

In scopul prevenirii unor astfel de fapte, va avertizam sa fiti atenti la persoanele cu care tranzactionati, dar si sa efectuati schimbul valutar in locuri autorizate!

 

Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud

2 commentarii2751 vizualizări07 decembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0