Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
SIGURANTA IN STRADA, PRIORITATE A POLITISTILOR. Tentativa de omor deosebit de grav.

In 7 decembrie a.c. un agent de politie din cadrul Sectiei 3 de Politie Rurala Sanmihaiu de Campie a sesizat faptul ca a fost victima unei infractiuni de ultraj comisa de R.S. de 49 de ani in locuinta  concubinei sale R.M. din Tagu, in timp ce se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu privind aplanarea unui scandal familial reclamat de femeie. Ancheta a fost preluata de procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, fata de R.S. fiind luata masura retinerii pentru 24 de ore sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj si tentativa de omor deosebit de grav.

 In 7 decembrie a.c., un agent sef de politie din cadrul Sectiei 3 de Politie Rurala Sanmihaiu de Campie s-a deplasat la domiciliul lui R.M. de 57 ani din Tagu, pentru a aplana un scandal familial. Femeia a sesizat faptul ca a fost agresata fizic de concubinul acesteia R. S. de 49 ani si a solicitat interventia politistilor.

Cu aceasta ocazie, R.S. , pe fondul consumului de alcool, l-a amenintat pe agentul de politie aflat in exercitarea atributiilor de serviciu si a incercat sa il loveasca cu un motofierastrau mecanic aflat in functiune si cu un topor.

Politistul a reusit sa se fereasca de lovituri folosind o bara de fier, insa a fost lovit cu pumnul, in prezent fiind in afara oricarui pericol privind starea de sanatate.

La fata locului s-a deplasat o echipa operativa formata din procuror, criminalisti si politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale care au procedat la efectuarea de cercetari.

In baza probelor administrate, procurorul a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore fata de invinuitul R.S sub aspectul  savarsirii infractiunilor de ultraj si tentativa de omor deosebit de grav, acesta urmand sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

 

 

SIGURANTA IN STRADA, PRIORITATE A POLITISTILOR.

In 7 decembrie a.c., intre orele 12,00-16,00 politistii din Bistrita au actionat cu efective marite pe strazile din municipiu, in cadrul unui demers preventiv privind cresterea sigurantei cetateanului in strada.

  In 07.12.2011 intre orele 12,00-16,00, la nivelul politiei Municipiului Bistrita a fost organizata o actiune in sistem integrat intitulata "Siguranta in strada" la care au participat politisti din cadrul Sectiei nr.1 Politie Rurala, Biroului Ordine Publica si Biroului Rutier.

In cadrul actiunii, politistii au organizat patrule pe strazile din municipiu pentru prevenirea faptelor antisociale, a furturilor, cersetoriei precum si a altor fapte de tulburare a ordinii si linistii publice. Politistii au stat de vorba cu oamenii si le-au recomandat masuri de autoprotectie pe linia furturilor din locuinte, din societati si din autoturime.

Totodata, au fost organizate filtre rutiere in Jelna si cartierul Unirea pentru verificarea respectarii reglementarilor la regimul rutier, prevenirea evenimentelor rutiere si depistarea autovehiculelor care prezinta defectiuni tehnice.

Cu ocazia actiunii au fost depistate si sanctionate mai multe persoane care apelau la mila publicului, au fost aplicate 24 sanctiuni contraventionale si a fost retinute in vederea suspendarii trei permise de conducere si 4 certificate de inmatriculare.

            Politistii de proximitate au impartit pliante trecatorilor si angajatilor in cadrul campaniei preventive "Fii precaut. Hotii nu dorm" pe linia prevenirii si combaterii furturilor din locuinte.

Activitatile au fost coordonate de conducerea Politiei Municipiului Bistrita.

0 comentarii2702 vizualizări08 decembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0