Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 13 Iulie 2024 - 14587
FII PRECAUT-HOTII NU DORM. Autoturism care figura ca fiind sustras in Spania, identificat de politisti pe raza orasului Beclean.

In perioada decembrie 2011-ianuarie 2012, Inspectoratul Judetean de Politie Bistrita-Nasaud deruleaza Campania de prevenire a furturilor din locuinte "Fii precaut. Hotii nu dorm!", un demers preventiv de anvergura nationala, realizat de IGPR in colaborare cu Groupama Asigurari. In data de 13 decembrie, incepand cu orele 14.30, politistii  organizeaza un PUNCT DE INFORMARE pe str. Liviu Rebreanu din municipiul Bistrita (zona pietonal), in colaborare cu sucursala Groupama Bistrita. Ofiterul de prevenire, politistii de proximitate si elevii voluntari ai Politiei vor distribui materiale preventive si ii vor sfatui pe cei prezenti in zona cum sa nu devina victime ale faptelor antisociale.

          Politistii vor actiona constant in perioada sarbatorilor de iarna atat prin prezenta activa pentru descurajarea potentialilor infractori, cat si cu informatii preventive pe linie de furturi din buzunare, genti, locuinte sau societati comerciale.

Va asteptam sa fiti alaturi de noi!

 

 

In 09.12.2011, lucratorii din cadrul Compartimentului Trafic si Furturi Auto au identificat pe raza orasului Beclean, in posesia lui M. Alin, din localitate, un autoturism care figura ca fiind sustras din Spania la 18.08.2011. Politistii au anuntat  autoritatile spaniole, iar autoturismul a fost lasat in custodia barbatului.  Cercetarile continua de catre lucratorii Serviciului de Investigatii Criminale pentru clarificarea situatiei juridice a autovehiculului.

  •  

 

Continua actiunile pe linia controlului provenientei si comercializarii materialului lemnos si a pomilor de Craciun

            In 09.12.2011, politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publica si politistii din cadrul Sectiei de politie rurala nr.1  Bistrita,  impreuna cu specialisti din cadrul I.T.R.S.V. Cluj-Napoca si Ocolului Sivic Dealu Negru,  au executat actiuni pe linia controlului provenientei si comercializarii materialului lemnos si a pomilor de Craciun, pe Valea Somesului, respectiv Valea Budacului. Cu aceasta ocazie au fost ridicati in vederea confiscarii 78 de pomi de Craciun,  25  mc cherestea si 7 mc lemn si au fost aplicate in total opt sanctiuni contraventionale.

  •  

 

In  09 decembrie  a.c.,  Serviciul de Ordine Publica  a organizat o actiune pentru prevenirea evenimentelor pe linia evaluarii modului de depozitare, manipulare si transport a valorilor monetare la unitatile din mediul urban, de pe raza judetului (Bistrita, Beclean, Nasaud si Singeorz Bai), care manipuleaza valori insemnate.

Cu aceasta  ocazie au fost verificate 5 unitati bancare, 4 case de schimb valutar si amanet, 6 market-uri, supermarketuri, 5 statii de distribuire a carburantilor, 6 magazine mari.

Personalul a fost consiliat privind necesitatea  respectarii legislatiei in vigoare, iar neregulile constatate au fost remediate pe loc.

 

  •  

 

Pieton surprins si accidentat usor in timp ce s-a angajat in traversarea neregulamentara a strazii si  fara sa se asigure

  In 09.12.2011 , pe raza municipiului Bistrita A. I.de 52 ani din Bistrita, in calitate de pieton, a fost surprins si accidentat usor in timp ce s-a angajat in traversarea neregulamentara a stazii si  fara sa se asigure de autoturismul condus de  F. A. de 58 ani.

Din accident a rezultat ranirea usoara a pietonului si avarii materiale.

 

  •  

 

 In 09.12.2011, pe DJ 172 H, in localitatea Fintinele, C. B., de 49 ani din localitatea Matei, in timp ce conducea un ATV neinregistrat,  fara a purta casca de protectie si pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum, s-a rasturnat. Din accident a rezultat ranirea grava a conducatorului ATV.

 

 

  •  

 

In 09.12.2011 pe DN 17 D, intre localitatile Maieru si Singeorz Bai, a fost depistat in trafic pe B. L., de 47 ani din Anies care a condus un autoturism avand permisul de conducere retinut si fiind sub influenta bauturilor alcoolice (0,91 mg/l alcool pur in aerul expirat).

Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal.

 

  •  

Suspect al unui furt, surprins

 In 09.12.2011, politistii  au fost sesizati prin apelul de urgenta 112, de V.  D., de 38 ani din Bistrita cu privire la faptul ca in jurul orei 21.40, a surprins un tanar care, dupa ce a rupt lacatul de la usa de acces in uscatorul situat la parterul scarii unde locuieste, folosit ca depozit pentru alimente, a incercat sa sustraga mai multe alimente. Surprins, tanarul a fugit si a abandonat bunurile.  Acestea au fost retsituite proprietarului.

In urma verificarilor efectuate de politisti, a fost identificat tanarul ca fiind  S. A. de 22 ani.

 Cercetarile continua de catre Biroul de Investigatii Criminale.

 

  •  

 In 11.12.2011, a fost sesizat prin apelul de urgenta 112 faptul ca pe strada Mihai Viteazu din Bistrita a izbucnit un incendiu extins la 3 imobile. 

   Din primele verificari, a rezultat ca focul ar fi  izbucnit de la o anexa a locuintei lui S. I. de 62 ani, dupa care s-a extins si la alte doua locuinte invecinate. Din incendiu nu au rezultat victime.  

Incendiul a fost localizat si stins de ISU Bistrita.

In cauza se efectueaza cercetari pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs incendiul.

 

  •  

 

Suspecti prinsi in flagrant de catre politisti

     In 11.12.2011 politistii au fost sesizati  de A. A. de 37 ani din Beclean ca in scara blocului unde locuieste, sunt doua persoane suspecte, care incearca sa  sustraga 2 biciclete.

    La fata locului, politistii au prins in flagrant  pe  A.  F. de 17 ani si D.C. de 21 ani, ambii din localitatea Chintelnic.

Prejudiciul  in valoare de 150 lei a fost recuperat in totalitate.

    Cercetarile continua de Politia oras Beclean.

 

 

 

1 comentariu2842 vizualizări12 decembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0