Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 22 Septembrie 2023 - 14587
Activitati pentru combaterea evaziunii fiscale. Agresiuni reclamate, cercetate de politisti .

In 12.01.2012, Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud a confirmat inceperea urmaririi penale in dosarul penal privind un administrator din Bistrita, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de retinerea si nevarsarea,  in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa, fapta prev. si ped. de art. 6 din Legea 241/2005.

          Acesta, in calitate de administrator  la o societate comerciala din Bistrita,  s-a sustras de la plata impozitelor si contributiilor cu retinere la sursa, prin faptul ca in perioada 2009 - 2011, a retinut pe statul de plata de la salariati si nu a virat la termen la bugetul consolidat al statului, obligatii cu retinere la sursa in cuantum de 1.172.706  lei.                      

            Cercetarile continua de Serviciul de Investigare a Fraudelor.

 

 

  •  

 

Politistii au actionat pe raza judetului pentru siguranta cetatenilor

 Politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica impreuna cu Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Investigatii Criminale, Serviciul de Interventie Rapida, Sectiile 6 si 7 de Politie Rurala au organizat si desfasurat in 13/14.01.2012 intre orele 22.00-04.00 o actiune in sistem integrat, in zona discotecilor din Feldru, Sangeorz-Bai si Anies.

Cu aceasta  ocazie au fost constatate 3 infractiuni la Legea 8/1996 privind drepturile de autor, au fost aplicate 20 de sanctiuni contraventionale  si a fost confiscata suma de 320 lei.

 

            Si in 14/15.01.2012 intre orele 00,00-04,00, pe raza Municipiului Bistrita a fost organizata actiunea "SIGURANTA IN STRADA,, pentru prevenirea faptelor antisociale pe fondul consumului cu alcool si asigurarea unui climat de siguranta publica in strada.

             Au fost efectuate verificari in 9 localuri publice, au fost constatate 2 infractiuni la Legea nr.8/1996 privind drepturile de autor si au fost aplicate 23 de sanctiuni contraventionale.

In cadrul actiunii au participat  30 de  politisti din cadrul Politiei Municipiului Bistrita si Inspectoratului de Politie Judetean.

 

  •  

 

Actiune pe linie rutiera pentru prevenirea consumului de alcool la volan

  In 15.01.2012, intre orele 23.00-02.00 politistii au actionat in Nasaud,  Sangeorz-Bai si localitatile invecinate pe linia prevenirii evenimentelor rutiere pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice.

 In cadrul actiunii au fost retinute 2 permise in vederea suspendarii dreptului de a conduce.

La ora 01.40, in localitatea Ilva Mica, pe DJ 172, a fost depistat in trafic S. G. de 30 ani din Ilva Mica,  in timp ce conducea un  autoturism fiind sub influenta bauturilor alcoolice ( 0,55 mg/l alcool pur in aerul expirat). In cauza s-a intocmit dosar penal.

La  ora 01.00, in orasul Singeorz-Bai a fost depistat in trafic O. E. de 24 ani din Singeorz-Bai, in timp ce conducea un autoturism fiind sub influenta bauturilor alcoolice, ( 0,94 mg/l alcool pur in aerul expirat). In cauza s-a intocmit dosar penal.

  •  

 

Agresiuni reclamate, cercetate de politisti

  In 14.01.2012, orele 15.16, au fost sesizati ca S. Stefan din Nimigea de Jos a fost victima unei agresiuni in timp ce se afla pe un teren agricol din apropierea localitatii.

Echipajul deplasat  la fata locului l-a identificat pe barbatul in varsta de 45 ani, care prezenta leziuni in zona capului. Acesta a declarat ca a fost lovit de  B. Octavian, pe care l-a surprins pe terenul sau  cu o turma de oi.

 Barbatul a fost transportat  la UPU Bistrita. Cercetarile continua de catre lucratorii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale urmand a fi efectuata incadrarea juridica a faptei.

 

  •  

  In 15.01.2012, orele 02.00, au fost sesizati ca in localitatea Anies, la un local public,  M. Claudiu de 17 ani din Maieru a fost lovit cu pumnul in zona fetei de un tanar din Singeorz-Bai, si pentru scurt timp a fost inconstient.

Tanarul a fost transportat la Spitalul Nasaud pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Din cercetarile efectuate la fata locului,  s-a stabilit ca tanarul  a fost lovit de R. Vlad din Singeorz-Bai.

          Cercetarile se continua de Sectia 7 Politie Rurala Singeorz-Bai, in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale urmand a fi efectuata incadrarea juridica a faptei.

2 commentarii2737 vizualizări16 ianuarie 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0