Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 21 Iunie 2024 - 14587
Evenimente rutiere. Sfaturi utile pentru o calatorie sigura in conditii de iarna.

In 23.01.2012, ora 06.15, pe DN 17, in localitatea Prundu Bargaului, conducatorul auto C. Ioan de 45 ani  din Bistrita Bargaului,  nu a adaptat viteza la conditiile de drum acoperit cu zapada si gheata, a derapat, pierzand controlul volanului si s-a izbit  frontal intr-un stalp de beton de pe marginea carosabilului.

In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a doua pasagere de 44 ani si respectiv 52 ani, ambele din Prundu Bargaului.

          Cercetarile continua de Serviciul Rutier Bistrita-Nasaud.

 

  •  

  In 23.01.2012, ora 18.32, pe str. Sigmirului din Bistrita M. Ileana de 82 ani, care in calitate de pieton, circula pe partea dreapta a partii carosabile inspre str. Libertatii, a fost accidentata usor de autoturismul condus de C. Dorina de 43 ani din Bistrita. 

Cercetarile continua de Biroul Rutier.

 

  •  

  In 23.01.2012 ora 00.40, pe DN 17 in localitatea Beclean, a fost depistat G. Cristinel de 35 ani din judetul Suceava, in timp ce conducea un autoturism avand suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice si care initial si-a declinat o alta identitate. Ulterior, acesta a sustinut ca la volan se afla pasagerul din dreapta, care a fost identificat in persoana lui C. Dan de 36 ani din judetul Suceava.

G. Cristinel este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata si fals privind identitatea, iar C. Dan, pentru savarsirea infractiunilor de fals in declaratii si favorizarea infractorului.

         Cercetarile continua de Politia oras Beclean.

 

  •  

 

Politia Romana va recomanda cateva sfaturi utile pentru o calatorie sigura in conditii de iarna, avand in vedere ca in ultima perioada, pe fondul aparitiei fenomenelor specifice anotimpului rece au aparut evenimente rutiere nedorite. Conducatorii auto sunt sfatuiti sa adopte o conduita preventiva in trafic si sa respecte indicatiile politistilor rutieri.

 Avand in vedere riscul crescut de aparitie a poleiului si ghetii pe drumurile publice, Politia Romana recomanda tuturor participantilor la trafic si in special operatorilor de transport:

-         evitarea, pe cat posibil, a tranzitarii zonelor afectate de fenomene meteorologice intense in perioada manifestarii lor;

-         solicitarea de informatii la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarna din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, privind situatia drumurilor nationale (telefon 021/264.33.33; 021/9360);

-         pregatirea corespunzatoare a vehiculelor pentru circulatia pe timp de iarna, inclusiv dotarea cu anvelope de iarna pentru parcurgerea sectoarelor de drum acoperite cu zapada, gheata sau polei;

-         respectarea semnalizarii rutiere, precum si a dispozitiilor date de politistii rutieri;

-         adaptarea vitezei de circulatie a vehiculului la conditiile meteo-rutiere;

-         pastrarea unei distante corespunzatoare fata de vehiculele care circula in fata;

-         verificarea functionarii corespunzatoare a sistemelor care concura la siguranta rutiera in sezonul rece, precum si curatarea vehiculelor de zapada si gheata.

-         cand va deplasati in coloana, evitati sa depasiti. Aceasta manevra nu va scurteaza semnificativ timpul de deplasare, insa va poate pune viata in pericol. Totusi, cand depasirea este absolut necesara, asigurati-va temeinic inaintea efectuarii acestei manevre si semnalizati din timp intentia dumneavoastra
- in zilele cu ploi, lapovita, ninsoare si temperaturi scazute, fiti mai atenti la pietoni. Acestia sunt mai putin prudenti, circula zgribuliti, se ascund sub umbrele, privesc mai putin in jur si se asigura mai putin la traversare!

Totodata, pietonilor le recomandam sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.

De asemenea, pietonii vor trebui sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acestora numai dupa ce sunt siguri ca traversarea se poate face in conditii de siguranta, tinand cont de faptul ca in conditii de carosabil umed sau alunecos, spatiul de franare al autovehiculelor creste simtitor.

 

0 comentarii2723 vizualizări24 ianuarie 2012
rss 2.0
rss 2.0