Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 28 Martie 2024 - 14587
ATENTIE LA CONDITIILE METEO!

Politia Romana va recomanda cateva sfaturi utile pentru o calatorie sigura in conditii de iarna, avand in vedere ca meteorologii au emis o atentionare meteorologica de tip cod galben de ninsori, viscol si polei, valabila in intreaga tara. Cetatenii sunt sfatuiti ca, daca nu e absolut necesar sa efectueze deplasari, sa limiteze numarul acestora.  De asemenea, daca plecati la drum, sa verificati inainte functionarea corespunzatoare a tuturor sistemelor auto si sa aveti provizii de carburant, alimente, precum si imbracaminte adecvata! 

Meteorologii au emis o atentionare meteorologica de tip cod galben de ninsori, viscol si polei, valabila in intreaga tara, in intervalul 3 februarie, ora 10.00 - 5 februarie ora 20.00, cu mentiunea ca, local, ninsorile vor fi abundente, iar stratul de zapada nou depus va depasi 20 cm, in special in zonele de deal si de munte.

 Avand in vedere conditiile meteo nefavorabile, care pot determina si inchiderea unor sectoare de drum afectate de caderile de ninsoare, politistii recomanda tuturor participantilor la trafic:

-         evitarea, pe cat posibil, a tranzitarii zonelor afectate de fenomene meteorologice intense in perioada manifestarii lor;

-         respectarea semnalizarii rutiere, precum si a dispozitiilor date de politistii rutieri, care sunt obligatorii!;

-         pregatirea corespunzatoare a vehiculelor pentru circulatia pe timp de iarna, inclusiv dotarea cu anvelope de iarna pentru parcurgerea sectoarelor de drum acoperite cu zapada, gheata sau polei;

-         adaptarea vitezei de circulatie a vehiculului la conditiile meteo-rutiere;

-         pastrarea unei distante corespunzatoare fata de vehiculele care circula in fata;

-         verificarea functionarii corespunzatoare a sistemelor care concura la siguranta rutiera in sezonul rece, precum si curatarea vehiculelor de zapada si gheata.

-         solicitarea de informatii la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarna din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, privind situatia drumurilor nationale (telefon 021/264.33.33; 021/9360);

     In perioada imediat urmatoare, va fi suplimentat numarul echipajelor de politie rutiera care vor actiona in permanenta pe drumurile din judet, in zonele sensibile, impreuna cu reprezentantii A.R.R., si S.D.N Bistrita-Nasaud, pentru prevenirea evenimentelor rutiere si verificarea tronsoanelor de drum.

     De asemenea, pentru protejarea sanatatii politistilor care lucreaza pe teren, avand in vedere temperaturile negative extreme inregistrate in aceasta perioada, conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud a luat masuri pentru asigurarea distribuirii de ceai cald fiecarui lucrator si acordarii de pauze pentru refacere.

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2744 vizualizări03 februarie 2012




rss 2.0
rss 2.0