Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Continua actiunile politistilor pe linie economica.Pe urmele elevilor.Surprins in magazin.

In perioada 24-29.02.2012 politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au organizat o actiune  impreuna cu Politia municipiului Bistrita si comisari ai Garzii Financiare Bistrita-Nasaud, fiind sprijiniti de SIPI Bistrita-Nasaud. In cadrul verificarilor efectuate, a fost identificat in municipiul Bistrita un depozit neautorizat de marfuri. S-a stabilit faptul ca depozitul era utilizat de reprezentantii a doua PFA, iar in incinta acestuia au fost identificate produse alimentare si nealimentare (cafea si detergenti) fara documente legale de provenienta in valoare totala de 12.165 lei.

          Au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale in valoare de 3.000 lei si s-a dispus confiscarea marfurilor.

 

  •  

         

          Tot in cursul zilei de 29.02.2012, politisti din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor  sprijiniti de lucratori din cadrul Politiei oras Beclean au desfasurat o actiune in sistem integrat pe raza localitatii Beclean, pe linia prevenirii si combaterii comertului ilicit. Pentru neregulile constatate  au fost aplicate sapte sanctiuni contraventionale in valoare de 3.000 lei, confiscata suma de 180 lei si bunuri in valoare de  105 lei.

 

 

  •  

 La data de 28.02.2012, Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud a confirmat inceperea  urmaririi penale intr-un dosar penal complex fata de invinuitii I.T. de 60 ani si I. I. de 61 ani, ambii din Bistrita, sub aspectul comiterii infractiunii de "retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa". Astfel, in perioada  ianuarie 2009 - iulie 2011, avand  calitatea de administratori ai unei societati comerciale, au retinut si nu au virat la Bugetul Consolidat al Statului impozitele si contributiile cu retinere la sursa in valoare totala de 436.994 lei.

Cercetarile continua de  Serviciul de Investigare a Fraudelor.

 

  •  

 

Pe urmele elevilor

                     In 29.02.2012, intre orele 11.00-13.00, politistii din cadrul Biroului de Ordine Publica au organizat o actiune pe linia combaterii absenteismului scolar, a asigurarii modului de acces in incinta unitatilor scolare precum si pe linia diminuarii riscului infractional si victimal in randul minorilor, conform "Programului Cadru de Prevenire a Delincventei Juvenile si a Victimizarii Minorilor 2012" .

               Cu aceasta ocazie au fost depistati 19 elevi care nu frecventau cursurile scolare, fiind informate unitatile scolare din care fac parte elevii.

 

  •  

 

Surprins in magazin

 In 29.02.2012, ora 19.30, politistii au fost sesizati de catre D. Andi ca intr-un supermarket din Bistrita a fost surprinsa o persoana care a incercat sa sustraga bunuri din magazin.

Politisti au identifcat la fata locului pe I. Ion de  29 ani din Cluj-Napoca, care a sustras mai multe bunuri (cutii de ciocolata) in valoare totala de 462 lei.

Prejudiciul a fost in totalitate recuperat.

Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate de Biroul de Investigatii Criminale.

 

0 comentarii2772 vizualizări01 martie 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0