Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Prins in flagrant. Actiuni pentru combaterea evaziunii fiscale.4 tineri suspectati de furt.

In 02.03.2012, ora 12.13,  politistii de la Biroul de Ordine Publica au surprins un barbat pe str. Aleea Merilor din Bistrita, care incerca sa sustraga un schelet metalic din punctul termic dezafectat apartinand de SC Proditerm SA Bistrita, unde patrunsese prin efractie. Barbatul a fost identificat de politisti ca fiind  P. Ioan de 21 ani din comuna Fizesu Gherlii, jud.Cluj.

Scheletul metalic a fost recuperat si predat administratorului societatii.

In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, urmand ca cercetarile sa fie continuate  de lucratori din cadrul Biroului de Investigatii Criminale.

 

 

  •  

Actiuni pentru combaterea evaziunii fiscale

 In 03.03.2012, in continuarea verificarilor efectuate pe linia prevenirii si combaterii evaziunii fiscale si a contrabandei cu produse accizabile, in baza autorizatiilor de perchezitie emise de Judecatoria Bistrita, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor si Sectiei de Politie Rurala nr. 7 Sg-Bai au efectuat doua perchezitii domiciliare, la doua imobile din  Maieru, apartinand invinuitului N.R.D.

 Cu aceasta ocazie a fost identificata cantitatea de 135 pachete tigari (2 600 tigarete) de provenienta Ucraina si 268 litri bauturi spirtoase, fara documente legale provenienta. Valoarea estimativa a marfurilor identificate si ridicate in vederea confiscarii  este in cuantum de 6 500 lei.

           Cercetarile continua de Serviciul de Investigare a Fraudelor pentru infractiunea de "contrabanda si detinere, in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false."

 

  •  

 

Verificari pe linie silvica

               In 03.03.2012, intre orele 14.00 - 24.00, Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, impreuna cu Serviciul Rutier, jandarmi din cadrul I.J.J. Bistrita-Nasaud si specialisti silvici au efectuat verificari privind circulatia materialului lemnos,  precum si cu privire la modul de respectare a regulilor de circulatie.

               Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 8 sanctiuni contraventionale  in valoare de 1880 lei,  a fost retinut un permis de conducere si confiscata cantitatea de  8 mc lemn fag in valoare de 880 lei detinuta fara documente legale.

 

  •  

 

4 tineri suspectati de furt

            In 03.03.2012, ora 14.30, politistii au fost sesizati de  R. Nistor  de 51 ani, din Bistrita Bargaului, ca in seara zilei de 02.03.2012, persoane necunoscute i-au sustras acumulatorul din autoturismul Dacia, care era parcat intr-o hala dezafectata, situata langa dispensarul veterinar din localitate.

          In urma  cercetarilor au fost identificati mai multi suspecti, acestia fiind G. I. de 16 ani si G. B. de 18 ani,  ambii din comuna Galesti, jud. Mures, care ar fi fost ajutati de G. G. de 16 ani  din  Bistrita Bargaului si G. I. de 20 ani din localitatea Maiad, jud. Mures.

 Cercetarile continua de Sectia 2 Politie Prundu Birgaului pentru infractiunea de furt calificat.

 

  •  

 

Concurs de infractiuni rutiere

           In 03.03.2012, ora 23:50, a fost sesizat  prin 112 faptul ca pe str. George Cosbuc din Nasaud, s-a produs un accident rutier soldat cu avarii.

          Echipajul de politie rutiera deplasat la fata locului a constatat ca F. Ioan de 37 ani   din  Rebrisoara, in timp ce conducea autoturismul marca Ford, pe fondul  oboselii si consumului de alcool (0,72 mg/l  alcool pur in aerul expirat ), a patruns pe sensul opus de mers, colizionand autoturismul marca VW, condus regulamentar din sens opus de N. Alin.

  In cadrul verificarilor a rezultat faptul ca F. Ioan are permisul de conducere anulat din 05 aprilie 2011.     

  Cercetarile continua de Formatiunea Rutiera Nasaud, sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice avand o alcoolemie peste limita legala  si cu permisul de conducere anulat.

 

 

  •  

 

La volan sub influenta bauturilor alcoolice

 In 04.03.2011, orele 17.25, pe DN 15-A, in localitatea Saratel, a fost depistat N. Dorel de 41 ani din comuna Banloc, jud. Timis, in timp ce conducea o autoutilitara, fiind sub influenta bauturilor alcoolice (1,20 mg/l alcool pur in aerul expirat).

          Cercetarile continua de Serviciul Rutier Bistrita-Nasaud.

 

 

0 comentarii2632 vizualizări05 martie 2012
rss 2.0
rss 2.0