Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Trei minori cercetati. Atentie la regulile de circulatie.

In cadrul activitatilor specifice desfasurate de politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale au fost identificati trei tineri, respectiv F.C. de 15 ani din Bistrita, B.I. de 12 ani din Bistrita si B.M. de 10 ani din Galatii Bistritei, suspectati pentru comiterea a doua furturi. In noaptea de 26/27 februarie si in 28 februarie acestia ar fi sustras din Bistrita, str. Zavoaie si str. Ghinzii,  doi caini rasa ciobanesc carpatin si rasa Rottweiler.

Prejudiciul cauzat in valoare estimativa de 1.600 lei a fost recuperat in totalitate.

Cercetarile continua de lucratori din cadrul Biroului Investigatii Criminale.

 

 

 

Actiuni preventive desfasurate de politisti pe raza judetului

 

          In perioada 15-16.03.2012, politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice impreuna cu specialisti din cadrul I.T.R.S.V. Cluj-Napoca, in baza informatiilor obtinute si a Planului Comun de Actiune "Scutul Padurii 2012", au desfasurat o actiune pe linia controlului circulatiei, provenientei si comercializarii materialului lemnos pe Vaile Ilvelor si Somesului.

          Cu aceasta ocazie au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale in valoare  de 3.500 lei si a fost confiscata cantitatea de 10,53 mc material lemnos de diferite esente, in valoare de 1194 lei.

  •  

 

In 16.03.2012, intre orele 10.00-18.00, politistii din cadrul Serviciului Rutier si Serviciului de Ordine publica au desfasurat o actiune pe linia combaterii incalcarii regimului legal de viteza si prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei, pe raza judetului. Astfel au fost aplicate 159 sanctiuni contraventionale, dintre care 111 pentru nerespectarea regimului de viteza. Totodata au fost retinute 2 permise de conducere si 6 certificate de inmatriculare.

Pe durata actiunii nu au avut loc accidente rutiere soldate cu victime pe raza judetului.

  •  

 

          In 17.03.2012, politistii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice si  Postului de politie Ilva Mare impreuna cu lucratori silvici din cadrul ITRSV Cluj Napoca si O.S.Valea Ilvei au identificat pe un teren privat de pe raza comunei Ilva Mare cantitatea de 46,2 mc lemn rotund rasinos.

In urma verificarilor efectuate de politisti au fost identificati G. Grigore de 53 ani si G. Ioan de 24 ani, ambii din Ilva Mare, care sunt suspectati ca ar fi taiat materialul lemnos cu incalcarea prevederilor legale, din fondul forestier ce apartine familiei si din padurea administrata de O.S. Valea Ilvei.

In cauza s-a intocmit dosar penal, materialul lemnos fiind retinut in vederea confiscarii. Cercetarile sunt continuate de catre lucratorii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice.

  •  

 

In 18.03.2012, intre orele 09.00-12.00,  lucratori din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, impreuna cu Serviciul Rutier, Serviciul de Ordine Publica,  Politia municipiului Bistrita si  Sectia 2 Politie Rurala Prundu Birgaului au organizat o actiune in sistem integrat pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, in piata de autovehicule din localitatea Livezile.

 Cu aceasta ocazie au fost aplicate 38 sanctiuni contraventionale in valoare de 10.710 lei, au fost confiscate bunuri (43 anvelope si 12 jante auto) detinute contrar prevederilor legale in valoare de 5.000 lei, a fost constatata o infractiune la regimul rutier si retinut un certificat de inmatriculare.

 

  •  

Atentie la regulile de circulatie

 

In 17.03.2012, ora 14.48, pe DN 17 D, in localitatea Rodna,  I. Florin de 31 ani din Rodna, in timp ce conducea un autoturism, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile drum, a parasit partea carosabila si a patruns pe trotuar, unde l-a surprins si accidentat grav pe S. Grigore de 25 de ani din Rodna, care circula in calitate de pieton.

Cercetarile continua de catre Politia orasului Nasaud.

 

  •  

 

In 18.03.2012, in orasul Singeorz-Bai, pe strada Izvoarelor,  conducatorul auto M. P. de 49 ani din Singeorz-Bai, in  timp ce conducea o  motocicleta, avand permis necorespunzator categoriei, datorita vitezei si pe fondul consumului de alcool (0,49 mg/l in aerul pur expirat), a pierdut controlul motocicletei si a intrat intr-un stalp din beton de la reteaua electrica situat pe marginea drumului.

          Din accident a rezultat ranirea usoara a conducatorului motocicletei.

          Cercetarile continua de Politia oras Singeorz Bai.

 

  •  
0 comentarii2828 vizualizări19 martie 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0