Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Cannabis-50 lei/gramul in municipiului Bistrita. SARBATORI ALATURI DE BISTRITENI.

In  30 ianuarie 2012, lucratori din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud s-au sesizat cu privire la savarsirea  de catre numitul M.M.F. de 22 ani din Bistrita, a infractiunii de trafic de droguri de risc,  dosarul fiind declinat  catre D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud. Acesta comercializa drogul de risc cannabis cu pretul de 50 lei/gram pe raza municipiului Bistrita.

          Cu ocazia desfasurarii activitatilor specifice de catre lucratorii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, in baza delegarilor procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud, in 12.04.2012, numitul M.M.F. a fost prins  in flagrant,  in timp ce oferea spre vanzare cantitatea de 30 grame cannabis. Politistii au efectuat o perchezitie domiciliara la locuinta suspectului, ocazie cu care au fost ridicate in vederea confiscarii mai multe bunuri, respectiv: cantitatea de aproximativ 40 grame cannabis, un cantar electronic, unitati de stocare a datelor si telefoane mobile.

          De asemenea au fost puse in executare trei mandate de aducere pe numele unor persoane cercetate in dosar.

In urma audierilor efectuate de catre procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud, acesta a luat masura retinerii pe o perioada de 24 ore fata de invinuitul M.M.F.,  pentru comiterea infractiunii de  trafic de droguri de risc si instigare la introducere in tara de droguri de risc. Pe numele acestuia a fost emis mandat de  arestare preventiva pentru 29 de zile.

Numitii B.A.A., D.F.G. si N.D.F. sunt cercetati in stare de libertate pentru comiterea infractiunii de detinere de droguri in vederea consumului propriu, prev. de art.4 al. 1 din Legea nr. 143/2000. Cercetarile continua in vederea probarii intregii activitati infractionale. 

 Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud

 

 

 

 

 

 

Si in acest an angajatii MAI  au fost la datorie pentru a preveni si combate actele de tulburare a ordinii si linistii publice si evenimentele rutiere. 385 de politisti au fost mobilizati in perioada sarbatorilor pascale in acest scop. Echipele mixte au actionat in localitati, statiuni turistice, zone de agrement si lacase de cult, pe drumurile publice, in statii C.F.R. , pe trenurile de calatori si in autogari, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale si a infractiunilor.  

 In perioada 13 - 16.04.2012, efectivele de ordine publica din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud,  in colaborare cu efective din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului de Interventie Rapida, Serviciului de Investigatii Criminale, Sectii de Politie Rurale, posturi de politie subordonate si I.J.J. Bistrita-Nasaud, au executat actiuni in scopul prevenirii si combaterii faptelor de natura a tulbura ordinea si linistea publica, pe raza judetului.  Au fost aplicate 240 de sanctiuni contraventionale in valoare de 34148 lei, din care 34 la Legea nr. 61/1991 si 191 la OUG nr. 195/2002.

Au fost retinute 9 permise de conducere, 3 certificate de inmatriculare, au fost constatate 6 infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, 6 infractiuni de furt, 3 infractiuni de lovire si una de port ilegal de arma alba.

  Au fost costituite dispozitive pentru asigurarea desfasurarii in conditii optime a manifestarilor culturale-religioase cu ocazia sarbatorilor Pascale pe raza judetului. De asemenea, au fost organizate controale preventive la discotecile si localurile cu program pe timp de noapte.

Astfel, in 13.04.2012 intre orele 10.00-18.00, a fost organizata in Bistrita o actiune in sistem integrat intitulata "Siguranta in strada" la care au participat politisti din cadrul Biroului Ordine Publica, Biroului Rutier si Biroului de Investigatii Criminale.

Actiunea a vizat asigurarea unui trafic rutier fluent in orele de varf pe raza municipiului, monitorizarea manipularii transportului si depozitarii valorilor monetare si  prevenirea infractiunilor contra patrimoniului in zonele aglomerate avand in vedere perioada premergatoare sarbatoririi Pastelui ortodox.

           De asemenea, cu ocazia actiunii organizate in 16/17.04.2012 intre orele 22.00-05.00, in sistem integrat, la care au participat politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica, Serviciului de Investigatii Criminale,  Serviciului Rutier, Sectiei nr.2 Politie Rurala Prundu Birgaului, s-a actionat pentru prevenirea faptelor cu violenta si a evenimentelor rutiere, in zona discotecilor si localurilor publice din comunele Prundu Birgaului si Susenii Birgaului.

          Cu aceasta ocazie au fost aplicate  10 sanctiuni pentru abateri rutiere, 4 sanctiuni pentru tulburarea ordinii si linistii publice si a fost retinut un permis de conducere.

0 comentarii2688 vizualizări18 aprilie 2012




rss 2.0
rss 2.0