Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
Furau din beciuri. Atentie la biciclete! Pescuiau ilegal.

Suna la 112 pentru a sesiza accidentele rutiere in care au fost implicate persoane!  In 17.05.2012, orele 07.30, P. Viorel de 51 ani din Prundu Birgaului, in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii, pe fondul neasigurarii la efectuarea virajului la stanga, a intrat in coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens invers de P.Ioan.  

            In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca cei doi conducatori auto au convenit sa nu sesizeze accidentul intrucat niciunul din ei nu a suferit leziuni corporale si sa se inteleaga pe cale amiabila. Ulterior, dupa ce a ajuns la locuinta, P. Viorel a inceput sa simta dureri in zona toracelui, iar in jurul orei 10.00 s-a prezentat la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita Nasaud, fara a ramane internat.

             Cercetarile vor fi continuate de Serviciul Rutier sub aspectul comiterii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

  •  

 

Tineri suspectati ca furau din beciuri retinuti pentru 24 de ore

    In 17.05.2012, in cadrul cercetarilor efectuate de lucratorii de la  Biroul de Investigatii criminale au fost identificate doua persoane suspectate de comiterea mai multor furturi din beciuri pe raza municipiului Bistrita. V. Ovidiu de 18 ani din Sieu Magherus si V. Gheorghe de 26 ani din Bistrita sunt suspectati ca in perioada 10- 17.05.2012, pe timp de noapte, au  patruns prin efractie in doua beciuri situate pe raza mun. Bistrita, de unde au sustras mai multe bunuri (tevi din cupru, unelte electrice, jucarii).

 Fata de cei doi s-a inceput urmarirea penala pentru savarsirea infractiunii de furt calificat si s-a luat masura preventiva a retinerii pentru 24 h.

Invinuitii urmeaza a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propuneri de punere in miscare a actiunii penale si arestare preventiva.             

  •  

 

Fara permis si cu motocicleta neinmatriculata, a provocat un accident

  In 17.05.2012, pe str. Calea Moldovei, C. Rares de 18 ani din Bistrita, in timp ce conducea o motocicleta,  a efectuat o manevra de depasire a unui autotren, trecand peste marcajul continuu, si, ajungand la intersectia cu str. Matei Eminescu, a intrat in coliziune cu autoturismul condus de A. Nicolae de 48 ani din Prundu Birgaului, care circula in aceeasi directie si a virat la stanga fara sa se asigure corespunzator. Din accident a rezultat ranirea usoara a lui C. Rares.

In urma verificarilor s-a stabilit ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar motocicleta nu figureaza ca fiind inmatriculata.

Cercetarile continua de catre Biroul Rutier sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

 

  •  

Tineri surprinsi de politisti in timp ce pescuiau ilegal

In 17.05.2012, orele 1930, lucratorii Sectiei nr. 1 Politia Rurala Bistrita, in cadrul activitatilor specifice desfasurate, au surprins mai multe persoane pe Lacul nr. 2 a Fermei Piscicole Budurleni de pe raza comunei Teaca, despre care existau indicii ca braconau.  La fata locului au fost identificati T. Ilie de 30 ani, F. Paul de 18 ani si  B. T. de 17 ani, toti din Teaca, care pescuiau si prinsesera deja aproximativ 6,5 kg de peste. Susnumitii sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de braconaj piscicol.  Cercetarile continua de catre lucratorii Sectiei nr. 1 Politie Rurala Bistrita.  

  •  

Nu uita! Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!

 Informarea si constientizarea cetatenilor asupra riscurilor pe care le implica nerespectarea legislatiei pe durata alegerilor locale reprezinta o prioritate pentru Ministerul Administratiei si Internelor. In acest sens  a fost operationalizat site-ul propriu al campaniei MAI, www.votlegal.mai.gov.ro, care contine informatii legislative si stiri / comunicate referitoare la actiunile structurilor M.A.I. din plan central si teritorial pentru asigurarea desfasurarii in conditii de legalitate a procesului electoral.

  •  

 

Atentie la biciclete!  Ofiterii de prevenire a criminalitatii demareaza in perioada 16 mai-10 iunie o campanie de prevenire a furturilor de biciclete

          Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii va informeaza ca in urma analizelor specifice efectuate in ultima perioada privind sesizarile de furt de biciclete, principala cauza de producere este reprezentata de neglijenta proprietarilor, care lasa  bicicletele neasigurate.

          Pentru a preveni astfel de incidente neplacute, va recomanda:

 -depozitati bicicletele in beciuri, subsoluri, spatii asigurate cu incuietori;

- nu lasati bicicletele neasigurate atunci cand va deplasati prin oras; ar trebui sa fie prinse cu lacat ori de cate ori nu sunteti langa ele;

- legati-va bicicletele intotdeauna de obiecte solide, folositi sisteme de asigurare a bicicletei cat mai sigure (lanturi, lacate);

- inregistrati detaliile bicicletei dvs., astfel incat sa poata fi recuperata dupa descrierea pe care o faceti,

- sesizati imediat Politia la numarul de telefon 112- apel de urgenta gratuit!

0 comentarii2814 vizualizări18 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0