Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Persoana gasita decedata. Suspecti de furturi din case de vacanta.

In arest  pentru tentativa de omor.In 23.05.2012 orele 16.42, in Bistrita pe strada Gheorghe Sincai P. Stelian de 40 ani din Bistrita, pe fondul unei stari conflictuale spontane, a fost agresat fizic, fiind lovit in zona capului si spatelui cu un corp contondent, posibil topor, de fiul sau P. Nelutu de 21 ani.

 Suspectul  a fugit de la fata locului, fiind ulterior depistat de politisti. Acesta a fost retinut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infractiunii de tentativa de omor si urmeaza a fi prezentat cu propunere de arestare preventiva.

Barbatul a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita.  Cercetarile continua de Serviciul de investigatii Criminale.

 

  •  

 

 In 23.05.2012, Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita a dispus fata de G. Nicolae de 30 ani din Rebra masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara, fara incuviintarea procurorului, pe o perioada de 30 zile. 

 

  •  

 

Persoana gasita decedata

  In 23.05.2012 orele 16.51 politistii au fost sesizati prin SNUApU 112 despre faptul ca in interiorul unei agentii de turism un barbat de 35 ani s-a spanzurat.

 Urmeaza a se efectua necropsia si a se stabili cauza decesului.       

Cercetarile continua de lucratorii Biroului de Investigatii Criminale.

 

  •  

 

Au furat, dar au fost prinsi de politisti

In  21.05.2012, orele 10.40, M. Maria de 32 ani  din Bistrita a sesizat faptul ca in timp ce se afla in sediul Directiei de Venituri din Bistrita, o persoana necunoscuta i-a sustras portmoneul in care avea documente si bani.

          In urma masurilor intreprinse suspectul a fost identificat in persoana lui  P. Gheorghe de 42 ani din Bistrita.

          Portmoneul si actele  au fost recuperate.

          Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate de Biroul de Investigatii Criminale.

 

  •  

 

 In  23.05.2012, orele 12.40, politistii au fost sesizati de C. Ioana din  Bistrita Birgaului, ca in perioada 01.04.2012-15.05.2012, persoane necunoscute au sustras din locuinta fiului sau R. Vasile, o combina muzicala, in valoare de 1200 lei.

          In urma masurilor intreprinse de politisti,  suspectul  a fost identificat in persoana lui A. D. de 15 ani  din  Bistrita Birgaului, iar prejudiciul a fost recuperat.

Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate de catre lucratorii Sectiei 2 Politie Prundu Birgaului.

 

  •  

 

Suspecti de furturi din case de vacanta, identificati si retinuti de politisti

          In 23.05.2012, in cadrul activitatilor de cercetare desfasurate, lucratorii Sectiei 2 politie rurala Prundu Birgaului, in colaborare cu lucratorii Sectiilor de politie rurala Nasaud si Singeorz-Bai, au identificat mai multe persoane suspectate de comiterea de  furturi  in perioada februarie-mai 2012.  

    S. Silviu de 25 ani din Lunca Ilvei  si C. Gabriel de 23 ani  sunt suspectati ca au sustras bunuri din 14 case de vacanta din localitatea Piatra Fantanele.

    Cu ocazia perchezitiilor efectuate la domiciliile susnumitilor, au fost identificate si recuperate  bunuri in valoare de circa 20.000 lei, prejudiciul total fiind recuperat in proportie de 60%.

Fata de suspecti a fost luata masura retinerii pe o durata de 24 ore, urmand a fi prezentati Judecatoriei Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

Cercetarile continua de  catre lucratorii Sectiei 2 Politie Prundu Birgaului.

 

  •  

 

MITA SI VOTUL ILEGAL INSEAMNA INCHISOARE !

          Campania de informare a Ministerului Administratiei si Internelor este realizata in conformitate cu Planul general de masuri privind mentinerea si asigurarea ordinii si sigurantei publice, premergator si pe timpul desfasurarii alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din anul 2012 si se desfasoara in perioada 10 mai-10 iunie a.c.

 

Ce inseamna vot ilegal?

 

-         alegatorul voteaza de mai multe ori in ziua alegerilor (votul multiplu);

-         alegatorul se inscrie de mai multe ori pe listele electorale;

-         alegatorul isi exercita dreptul la vot in alta zona (comuna, orasul, municipiul) decat cea in care isi are domiciliul;

-         cetateanul voteaza fara a avea drept de vot (cine are dreptul sa voteze:  cetatenii romani care au implinit varsta de 18 ani sau care implinesc 18 ani pe data de 10 iunie 2012 - art 3 (1), cetatenii Uniunii Europene cu domiciliul sau resedinta in Romania, cetatenii romani care si-au stabilit resedinta in alta unitate administrativ-teritoriala cu cel putin 3 luni inainte de data alegerilor - se inscriu pe listele suplimentare - art 3, (4) )

-         debilii sau alienatii mintal, pusi sub interdictie, precum si persoanele lipsite de drepturile electorale pe durata stabilita prin hotarare judecatoreasca definitiva nu au drept de vot (art. 5);

 

Cum se pedepseste?

-         inchisoare de la 6 luni la 5 ani (constituie infractiuni).

0 comentarii2723 vizualizări25 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0