Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Un barbat a fost amendat pentru ca a alertat politia nejustificat.

In 20.06.2012, orele 22.49, D. Ioan de 60 ani din Bistrita, a sesizat ca in jurul orelor 22.30, dupa ce a consumat bauturi alcoolice intr-un bar de pe strada C. R.Vivu, in drum spre casa a fost acostat de persoane necunoscute care, prin violenta, l-au deposedat de suma de 350 lei si telefonul mobil.
Politistii s-au deplasat imediat la fata locului, insa barbatul a refuzat sa colaboreze cu acestia.
In urma investigatiilor efectuate s-a constatat ca cele relatate telefonic de apelant nu se confirma.
Astfel, acesta ar fi parasit singur localul cu intentia de a se deplasa la domiciliu, si mergand pe langa bicicleta ar fi cazut de cateva ori, iar in momentul in care a intentionat sa introduca bicicleta in magazia din spatele blocului unde locuieste, a constat ca nu mai are cheile in buzunar, telefonul mobil si nici banii.
Ajuns la domiciliu, i-a relatat sotiei sale ca a fost agresat de doi tineri si deposedat de bicicleta si de restul bunurilor, ulterior sesizand aceste aspecte si prin apelul unic de urgenta 112.
Apelantul a fost sanctionat contraventional la Legea nr. 61/1991 rep. cu suma de 200 lei pentru alarmarea fara temei a organelor de politie.

Reamintim faptul ca numarul unic de urgenta 112 se apeleaza atunci cand este necesara interventia agentiilor specializate pentru asigurarea asistentei imediate, in situatii in care este periclitata viata, integritatea ori sanatatea cetateanului, ordinea publica, proprietatea publica sau privata ori mediul, conform OUG nr. 34/2008.Totodata, apelarea abuziva a numarului unic de urgenta 112 determina blocarea unor resurse umane si financiare care ar fi necesare pentru asistenta unor urgente reale!

 

 

Combaterea delictelor silvice- prioritate locala

In 20.06.2012, intre orele 06.00-12.00, politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice impreuna cu specialisti din cadrul I.T.R.S.V. Cluj-Napoca, in baza Planului Comun de Actiune "Scutul Padurii 2012", au executat o actiune pe
linia controlului circulatiei si provenientei materialului lemnos pe Valea Somesului.
Pentru neregulile constatate, au aplicat doua sanctiuni contraventionale in valoare de 4.000 lei conform Legii nr.171/2010 si au confiscat cantitatea de 15 mc material lemnos.

 

 

 

Doi suspecti retinuti de politisti in urma a sase perchezitii domiciliare

1 comentariu2653 vizualizări21 iunie 2012
rss 2.0
rss 2.0