Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Accident pe fondul vitezei si consumului de alcool. S-a electrocutat si a decedat.

In 24.06.2012, orele 9.40, pe DN 17, in localitatea Muresenii Birgaului, conducatorul auto B. Florin de 25 ani din Bistrita,datorita neadaptarii vitezei la conditiile de drum si a consumului de alcool, a pierdut controlul autovehiculului care a patruns pe contrasens si a parasit partea carosabila, oprindu-se in parapetul de beton situat pe partea stanga a sensului sau de mers. In urma accidentului au rezultat ranirea usoara a conducatorului auto, precum si avarii materiale. Conducatorul autovehiculului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur in aerul expirat si i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o imbibatie alcoolica mai mare de 0,80 g/l alcool pur in sange.

 

 

Surprins cu un pui de caprioara

In 23.06.2012, ora 12.57, politistii au fost sesizati ca in Lechinta, in locul numit "Dupa Fagadau", un tanar ofera spre vanzare un ied salbatic.
La fata locului a fost identificat B. I. de 15 ani din comuna Brabova, jud. Dolj. In urma cercetarilor s-a stabilit ca acesta, impreuna cu L. Dorin de 36 ani din comuna Solovastru, jud. Mures, au gasit in cursul zilei un pui de caprioara in fondul de vanatoare Matei, gestionat de ASC Plaiurile Bistritei. Acestia au incercat sa-l vanda, dar intrucat nu reusit, l-au dus la stana unde lucreaza L. Dorin. Politistii au predat ulterior iedul reprezentantilor asociatiei. Cercetarile continua de catre politisti din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase sub aspectul savarsirii infractiunii de braconaj cinegetic.

 

 

S-a electrocutat cu o instalatie artizanala

In 23.06.2012, ora 19.07, Sectia 5 Politie Petru Rares a fost sesizata prin SNUApU 112, ca pe malul paraului Discior care trece prin localitatea Dumbravita, este o persoana cazuta, posibil decedata.
La fata locului a fost identificat C. Ioan de 45 ani din Dumbravita, iar din primele cercetari a rezultat ca in ziua respectiva, orele 18.30, acesta impreuna cu C. Octavian de 27 ani, folosind o instalatie artizanala de pescuit alimentata cu energie electrica, pentru a pescui in paraul Discior. In urma utilizarii necorespunzatoare, C. Ioan s-a electrocutat si a decedat.
Cercetarile continua de B.A.E.S.P. pentru infractiunea de "Pescuitul electric, detinerea aparatelor si dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare, in scopul omorarii pestilor sau a altor vietuitoare acvatice", precum si pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care s-a produs decesul barbatului.

 

 

 

Actiuni preventive in sistem integrat

In 23/24.06.2012, intre orele 22.00-04.00, politistii si jandarmii au organizat, pe raza municipiului, o actiune in sistem integrat, pentru prevenirea infractiunilor judiciare, a evenimentelor rutiere si pentru asigurarea unui climat optim de siguranta publica. Cu aceasta ocazie, au fost aplicate 12 sanctiunicontraventionale, in valoare de 2400 lei (2 la Legea nr.61/1991, 10 la O.U.G. nr.195/2002), a fost retinut un permis de conducere, un certificat de inmatriculare si au constatat o infractiune la regimul rutier (conducere fara permis). La aceasta actiune au participat doi politisti din cadrul Biroului de Ordine Publica, trei din cadrul Biroului Rutier si doi jandarmi.

2 commentarii2667 vizualizări25 iunie 2012
rss 2.0
rss 2.0