Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Perchezitie domiciliara intr-un dosar privind infractiuni economice. Vacanta in siguranta pe litoral pentru bistriteni!

In 27.06.2012, in baza autorizatiei emisa de Judecatoria Bistrita, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat o perchezitie domiciliara, la imobilul situat in Bistrita apartinand lui  C.I.C. de 48 ani si C.I.S de 29 ani, ambii din Bistrita. Cu aceasta ocazie au fost gasite si  ridicate mai multe inscrisuri si acte financiar-contabile.

                In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de inselaciune, folosirea cu rea-credinta a bunurilor sau a creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folos propriu si spalare de bani.  Fata de femeie si de barbat s-a luat masura retinerii pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

     Acestia sunt suspectati ca, in calitate de administratori la o societate comerciala din Bistrita, au indus in eroare reprezentanti ai unei societati din Tg.-Mures cu ocazia achizitionarii unor materiale in valoare de 232.636 lei, pentru achitarea carora au emis mai multe instrumente de plata,  ulterior refuzate la decontare. De asemenea, sumele de bani obtinute din revanzarea produselor ar fi fost utilizate in scopuri personale, contrar intereselor societatii pe care o administreaza.

            Cercetarile continua de Serviciul de Investigare a Fraudelor.

 

  •  

Actiune pentru prevenirea delictelor silvice pe Valea Bargaului

 In 27.06.2012, intre orele 08.00- 14.00, impreuna cu ITRSV Cluj-Napoca, politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica au organizat o actiune pe linia prevenirii si combaterii delictelor silvice, pe Valea Bargaului.

Au aplicat doua sanctiuni contraventionale la Legea nr. 171/2010, in valoare de 5.000 lei si au confiscat material lemnos in valoare de 2.017 lei.

 

  •  

Atentie la trecerile de pietoni!

 In 27.06.2012, ora 08.30, a fost sesizat prin SNUAU 112 ca la trecerea pentru pietoni de pe Bd. Republicii, la intersectie cu str. Zimbrului, din Bistrita a avut loc un accident rutier.

 Conducatroul auto D. Alexandru  de 24 ani din Bistrita a surprins si accidentat pe B.  Eva  de 54 ani, care in calitate de pieton, s-a angajat in traversarea strazii, pe trecerea de pietoni semnalizata si marcata corespunzator.

           Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

           Cercetarile continua de Biroul Rutier sub aspectul comietrii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

  •  

 

Ulei de motor fara documente, confiscat

 In 28.06.2012, ora 01.30, pe DJ 151- in Budesti, politistii din cadrul Sectiei 3 Sanmihaiu de Campie l-au depistat pe T. Nicolae de 26 ani din Telciu, care transporta cu autoturismul proprietate  personala  cantitatea de 400 litri ulei motor, fara a detine documente de provenienta. Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda de 1.000 lei, iar cantitatea de ulei a fost ridicata in vederea confiscarii.

 

 

 

 

 

 

Maine, 29 iunie, politistii vor fi prezenti alaturi de partenerii lor la Strandul Municipal Codrisor cu activitati preventive de informare a tinerilor.

 Maine, incepand cu ora 12.00, la strandul municipal, politistii desfasoara activitati in vederea reducerii riscului de victimizare si de implicare a tinerilor bistriteni in activitati infractionale, dar si pe linia prevenirii consumului de droguri in randul acestora, in cadrul campaniei "Vacanta in siguranta".

 

In intervalul 12.00-16.00 sunt programate concursuri si jocuri recreative, de baschet, pictura, muzica etc., iar intre orele 16.00-18.00 doi DJ locali vor mixa cele mai bune piese pe placul tinerilor.

 

In colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, Directia Judeteana de Tineret si Sport BN si Directia de Sanatate Publica BN, ofiterii de prevenire a criminalitatii vor promova activitati sportive si de recreatie ca alternativa la consumul de droguri si substante halucinogene.

 

Aceasta activitate incheie campania locala de informare destinata cresterii gradului de siguranta a elevilor in perioada vacantei de vara - VACANTA  IN SIGURANTA. Politistii bistriteni continua insa demersurile preventive, si vor fi prezenti in aceasta vara cu informatii si sfaturi utile in taberele scolare, in zonele turistice si de agrement din judet.

 

 

 

 

         Bistritenii care intentioneaza sa isi petreaca vacanta pe litoral trebuie sa stie in sezonul estival la nivelul Ministerulului Administratiei si Internelor se deruleaza campania de informare si prevenire a faptelor antisociale in aceasta perioada.

           Www.infolitoral.mai.gov.ro este site-ul care ofera date si informatii utile pentru perioada sederii pe litoral in acest an:

Informatii privind evitarea problemelor de orice natura:

-         producerea unor infractiuni sau contraventii;

-         recomandari pentru turistii prezenti pe litoral in perioada sezonului estival 2012;

-         prevenirea traficului de persoane;

-         raspunsuri la intrebari frecvente din domeniul rutier;

-         trasee pentru o calatorie in siguranta;

-         siguranta locuintei pe timpul vacantei;

-         recomandari pentru conducatorii auto;

-         recomandari pentru motociclisti;

-         sfaturi utile.

Pentru situatiile de urgenta in care este amenintata siguranta dumneavoastra, a familiei sau a bunurilor ori pentru alte situatii in care legea o impune, apelati numarul unic de urgenta 112.

Pentru informatii si detalii privind campania de informare si prevenire a faptelor antisociale pe perioada sezonului estival 2012, puteti accesa pe pagina web: www.jandarmeriabistrita.ro, banner-ul web al campaniei Vacanta in Siguranta cu trimitere pe link-ul www.infolitoral.mai.gov.ro.

 

 
 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

 

 

 

 

 

 

 

***

Campania "Vacanta in siguranta" se deruleaza la nivel national in perioada 18 - 29 iunie a.c. si are drept scop cresterea gradului de informare a elevilor cu varsta intre 7 si 14 ani, in vederea reducerii riscului de victimizare si de implicare a acestora in activitati infractionale.

Inspectoratul Judetean de Politie Bistrita-Nasaud vine in preintampinarea acestor evenimente negative cu urmatoarele recomandari:

 

DRAGI COPII,

Pentru a evita implicarea voastra in diverse evenimente nedorite, atat pentru voi cat si pentru parintii vostri, este bine sa retineti si sa respectati cateva reguli de buna conduita:

F Nu acceptati compania si anturajul unor persoane necunoscute sau cunoscute intamplator, cu un comportament dubios sau ale caror intentii nu le cunoasteti;

F In deplasarile voastre, individuale sau in grup, evitati pe cat posibil traseele izolate, neiluminate, locurile dosnice sau intunecoase unde puteti deveni victimele unor infractiuni;

F Nu va lasati atrasi, angrenati sau implicati in activitatile unor grupuri de elevi sau tineri deprinsi cu consumul de bauturi alcoolice sau droguri,  practicarea jocurilor de noroc sau care au un mod de comportare si manifestare contrar regulilor si normelor de convietuire sociala;

F In discoteci, parcuri, alte locuri de recreere sau distractie, comportati-va civilizat, evitand disputele si altercatiile verbale sau fizice, deoarece acestea pot degenera in agresiuni cu urmari grave;

F Cand sunteti singuri acasa, nu permiteti accesul persoanelor necunoscute in locuinta;

F Evitati portul si detinerea asupra voastra de cutite, sisuri, pumnale sau alte obiecte intepatoare; sentimentul relativ de siguranta pe care il

genereaza poate da nastere, in anumite imprejurari, unor fapte violente;

F In calitate de pietoni sau biciclisti, respectati in toate imprejurarile semnificatia indicatoarelor rutiere. Nu va angajati in traversarea strazilor prin locuri nemarcate, in fuga si fara asigurare.

0 comentarii2793 vizualizări28 iunie 2012
rss 2.0
rss 2.0