Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
ACTIUNI PENTRU COMBATEREA TRAFICULUI SI CONSUMULUI DE DROGURI.

La nivelul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud se efectueaza cercetari in baza delegarilor procurorilor din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud fata de 23 de persoane cu varste cuprinse intre 19 si 41 ani, privind savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc si detinere de droguri de mare risc in vederea consumului propriu.
Acestia comercializau tinerilor din municipiul Bistrita si orasul Nasaud, precum si din localitatile invecinate, la solicitarea acestora sau cu ocazia unor petreceri private, drogurile de risc cannabis si rezina de cannabis cu sume cuprinse intre 50-70 lei gramul si drogul de mare risc mefedrona sau "sare de baie" cu suma de 100 lei gramul. Drogurile erau procurate din Spania (cannabisul si rezina de cannabis) si din Ungaria (mefedrona), fiind trimise disimulate in colete sau pachete prin intermediul unor firme de transport- persoane si coletarie, sau aduse personal de catre traficanti cu mijloace auto sau cu trenul.
In data de 02.07.2012, politistii din cadrul S.C.C.O. Bistrita-Nasaud, B.C.C.O. Cluj-Napoca, S.C.C.O. Maramures, S.C.C.O. Salaj si cu sprijinul S.O.S. Cluj-Napoca - Biroul Prinderi in Flagrant, S.R.I. - Sectia Judeteana Bistrita-Nasaud, S.J.I.P.I Bistrita-Nasaud, I.P.J. Bistrita-Nasaud si I.J.J. Bistrita-Nasaud, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud si in baza autorizatiilor de perchezitie emise de catre Tribunalul Bistrita-Nasaud, au efectuat o actiune cu efective marite in vederea documentarii activitatii infractionale a suspectilor.
Astfel, au fost realizate de catre politisti un numar de 26 perchezitii domiciliare la locuintele suspectilor de pe raza judetului Bistrita-Nasaud si au fost puse in executare 44 mandate de aducere.
In urma audierilor, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud au luat masura retinerii pentru 24 ore fata de 13 invinuiti pentru comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 al. 1 din Legea 143/2000, trafic de droguri de mare risc, prev. de art. 2 al. 2 din Legea 143/2000 si detinere de droguri de mare risc in vederea consumului propriu, prev. de art. 4 al. 2 din Legea 143/2000.
Inculpatii urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Bistrita-Nasaud cu propunere de arestare preventiva.
Cercetarile continua in vederea probarii intregii activitati infractionale.

Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud.

 

 

 

Victima a parasit locul accidentului rutier

In 02.07.2012, orele 11.34, S. Violeta de 53 ani din Bistrita a sesizat faptul ca, in timp ce conducea un autoturism pe Bd. Independentei, a efectuat manevra de schimbare a directiei de mers de pe banda a doua pe banda intai, moment in care a acrosat un biciclist. Acesta se deplasa pe bicicleta pe banda intai, si a plecat de la fata locului.
Ulterior, la orele 15.10, la sediul Politiei Municipiului Bistrita, s-a prezentat V. Liviu de 50 ani din Bistrita, care a prezentat un certificat medico-legal ce atesta ca in urma unui accident rutier produs in data de 02.07.2012, ar fi suferit leziuni corporale ce necesita o zi de ingrijiri medicale. Acesta a reclamat faptul ca in jurul orelor 11.30 a fost acrosat de un autoturism condus de S. Violeta, care a oprit la fata locului si i-a solicitat sa astepte sa vina organele de politie pentru a efectua cercetari, insa datorita faptului ca nu a simtit nicio durere si nici nu a suferit leziuni corporale vizibile, a plecat de la fata locului. Cercetarile continua de catre lucratorii Biroului Rutier Bistrita sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

Incendiu in Urmenis

In 02.07.2012, orele 22.52, a fost sesizat prin SNUApU 112 ca la un imobil din comuna Urmenis s-a produs un incendiu.
Incendiul a fost localizat si stins de catre lucratorii I.S.U Mures. La fata locului s-a deplasat o patrula de politie care a constatat ca imobilul si anexele gospodaresti apartin lui S. Zaharie. In incendiu au ars grajdul, sura si sopronul in care era depozitata o cantitate de fan si cereale.

 

 

0 comentarii2968 vizualizări04 iulie 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0