Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Pe fondul consumului de alcool si al vitezei, s-a rasturnat cu TIR-ul. Persoana decedata.

Din accident au rezultat ranirea usoara a conducatorului auto, care a fost transportat la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud, avarii la autoutilitara si la atelajul hipo.
Conducatorul autovehiculului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat si i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetarile continua de Serviciul Rutier.

In 17.07.2012, ora 00.52 pe DN 17, in localitatea Livezile, M. Paul de 32 ani din Iasi a condus o autoutilitara ce tracta o semiremorca, pe directia de mers Bistrita-Vatra Dornei, si datorita neadaptarii vitezei la conditiile de drum si pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul autovehiculului. Acesta s-a rasturnat pe partea laterala stanga, a rupt trei copaci de pe marginea drumului, a lovit un atelaj hipo care se afla parcat inafara partii carosabile si s-a oprit pe terenul din fata unui imobil.

 

Persoana decedata

In 16.07.2012, orele 17.55, F.D. din Bistrita a sesizat faptul ca a gasit-o pe sotia sa de 48 ani spanzurata in locuinta.
Cu ocazia examinarii exterioare a cadavrului nu au fost observate urme de violenta si a fost transportat la Sectia Prosectura a Spitalului Judetean de Urgenta.
Cercetarile continua de lucratori din cadrul Biroului de Investigatii Criminale.

 

 

Surprins in florarie

In 16.07.2012, orele 16.32, U. George din Prundu Bargaului, a sesizat prin SNUApU 112 ca a surprins un barbat in timp ce sustragea din incinta unei florarii din comuna o suma de bani.
Echipajul de politie deplasat la fata locului l-a identificat pe R. K. de 17 ani din jud. Mures.
Cercetarile continua de Sectia 2 Politie Rurala Prundu Bargaului pentru furt calificat.

 

 

"VOTEAZA LEGAL! MITA SI VOTUL ILEGAL INSEAMNA INCHISOARE!"

- Campanie de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la riscurile nerespectarii legislatiei referitoare la referendum in Bistrita-Nasaud-

In contextul campaniei generata de referendumul pentru demiterea presedintelui, Ministerul Administratiei si Internelor desfasoara, in perioada 16- 29 iulie 2012, o campanie de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la sanctiunile prevazute de lege in cazul votului ilegal si a mitei electorale, avand ca slogan "Voteaza legal!".

Obiectivele acestei campanii sunt informarea si constientizarea cetatenilor cu drept de vot asupra sanctiunilor legale prevazute pentru incalcarea legislatiei in vigoare.

In cadrul actiunilor campaniei, pentru promovarea mesajului acesteia, vor fi postate afise in locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate din partea publicului larg, vor fi distribuite pliante - cu preponderenta in mediul rural si in locurile cu valori de trafic ridicat (in perioada campaniei), respectiv in sectiile de votare (in ziua votului), iar spoturile TV si audio vor fi difuzate la posturile centrale si locale de televiziune si radio.

La nivelul judetului Bistrita-Nasaud, prin intermediul membrilor Centrului Judetean de Comunicare, materialele promotionale vor fi afisate la sediile tuturor unitatilor si subunitatilor de politie, a celor de jandarmerie, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Institutia Prefectului, la sectiile de votare, dar si la sediile primariilor si ale institutiilor publice din judet si bineinteles, pe paginile web.

******

Pentru promovarea mesajului campaniei, la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor au fost realizate, prin mijloace proprii, 70.000 afise tip A2, 350.000 flyere tip A6, un spot video cu durata de 20’ si trei spoturi audio (doua cu durata de 28 de secunde, respectiv 41 de secunde).

O parte semnificativa a promovarii campaniei o reprezinta comunicarea online, care cuprinde mediatizarea mesajelor si materialelor campaniei pe web-site-ul www.votlegal.mai.gov.ro , portal care include si un flux de stiri actualizat in mod dinamic (cu informatii, foto si fisiere audio-video).

Accesul direct la informatiile campaniei va fi asigurat prin intermediul banner-ului web de pe toate site-urile structurilor MAI si ale institutiilor partenere, precum si prin utilizarea platformelor on-line - Facebook, Twitter, YouTube.

.

 

0 comentarii2681 vizualizări17 iulie 2012
rss 2.0
rss 2.0