Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Copil de 3 ani disparut de pe raza localitatii Teaca a fost gasit. ACTIUNI PREVENTIVE ALE LUCRATORILOR M.A.I. DIN B-N

In 18.07.2012, orele 20:20, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au fost sesizati prin SNUApU 112 de T. Dana de 24 ani din Teaca, despre faptul ca fiul ei de 3 ani a disparut.La fata locului s-a deplasat echipa operativa care a stabilit faptul ca baietelul se afla pe un teren extravilan situat in locul numit "Raposi" impreuna cu familia. Politistii au intreprins masuri imediate de cautare, la care au participat si voluntari din localitate.
In urma cautarilor efectuate minorul a fost gasit in jurul orelor 22.00, in apropierea unei paduri, la circa 600 m de locul disparitiei, fara a avea urme de violenta.

 

 

Accident rutier pe fondul neacordarii de prioritate, pe raza municipiului

In 18.07.2012 orele 09:53, in municipul Bistrita, pe strada Industriei la intersectie cu strada Tarpiului , T. Maria de 24 ani din Hodac judetul Mures, in timp ce conducea un autoturism nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus din sens opus de H. George de 29 ani din Telciu, intrand in coliziune cu acesta.
In urma impactului, autoturismul condus de T. Maria a fost proiectat intr-un alt autoturism condus regulamentar de L. Claudiu de 41 ani din Ragla.
In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a unui minor de 5 ani, pasager in primul autoturism.
Cercetarile continua de catre Biroul rutier.

 

 

Scutul Padurii pe Valea Bargaului.

In 18.07.2012, intre orele 18.00-23.00 politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publica, impreuna cu specialisti din cadrul I.T.R.S.V. Cluj-Napoca, in baza Planului Comun de Actiune "Scutul Padurii 2012" au executat o actiune pe linia controlului circulatiei si provenientei materialului lemnos, pe Valea Bargaului.
Cu aceasta ocazie au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale in valoare de 6.000 lei si a fost confiscat material lemnos in valoare de 745 lei.

 

 

 

 

 

Legea nr. 3/2000 modif. privind organizarea si desfasurarea referendumului prevede termenul de 60 de zile de la data referendumului, in care Biroul Electoral Central va inainta Autoritatii Electorale Permanente copiile listelor electorale permanente, respectiv tabelele electorale utilizate in cadrul sectiilor de votare.

Acestea vor fi verificate in vederea depistarii eventualelor voturi multiple si vor sesiza organele de urmarire penala in cazul persoanelor care au votat de mai multe ori!

 Pentru prevenirea unor astfel de fapte, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, prin Serviciul Rutier, va constitui echipe mixte cu specialisti din cadrul I.S.C.T.R. pentru verificarea respectarii legalitatii activitatilor referitoare la transportul rutier de persoane.

 Astfel, vor fi organizate puncte de microfiltru de catre politistii din cadrul structurii de politie rutiera, pe principalele artere de circulatie si in zonele de risc identificate, in vederea depistarii autobuzelor si microbuzelor implicate in transportul de persoane care intentioneaza sa voteze in mod repetat. Toate activitatile din punctele de microfiltru vor fi inregistrate cu aparatura video  din dotarea politiei rutiere, pentru prevenirea si documentarea eventualelor

fapte de "turism electoral", intre judete si intrajudetean, dar si de complicitate din partea operatorilor de transport prin sprijinirea unor astfel de fapte.

    In acest sens, politistii rutieri au demarat o campanie de informare a operatorilor de transport de persoane pe raza judetului cu privire la prevederile legislative aplicabile in contextul referendumului, posibilitatea atragerii raspunderii penale ca urmare a incalcarii legii si cu privire la necesitatea de a sesiza prin 112 orice fapta ilegala.

Deja au avut loc 16 intalniri cu reprezentantii societatilor de transport si operatori, fiind consiliate peste 150 de persoane care lucreaza direct sau indirect in domeniul transportului de persoane.

Atentie! Instigatorul si complicele la o fapta prevazuta de legea penala savarsita cu intentie este sanctionat cu aceeasi pedeapsa prevazuta de lege pentru autor!

 ******

 

Centrul Judetean de Comunicare va informeaza:

 In cazul in care va aflati, in ziua referendumului, in alta localitate decat cea in care sunteti inscris in lista electorala, puteti vota  pe o lista suplimentara, pe baza actului de identitate sau a adeverintei care tine loc de act de identitate.

 

Atentie! Puteti vota o singura data! 

 Cetateanul care voteaza de mai multe ori in ziua referendumului risca inchisoarea de la 6 luni la 5 ani! Nu uitati! Si tentativa se pedepseste cu inchisoare.

0 comentarii2625 vizualizări19 iulie 2012
rss 2.0
rss 2.0