Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
SUSPECT DE TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC, RETINUT.

Un barbat din Bistrita -Nasaud este suspectat de politistii de combatere a criminalitatii organizate si procurorii D.I.I.C.O.T. ca, impreuna cu alti tineri, a comercializat mai multor persoane din municipiul Bistrita si orasul Nasaud, mefedrona (drog de mare risc). Politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud l-au depistat pe R.B., de 32 de ani, in localitatea Figa, judetul Bistrita-Nasaud, membru al unei grupari infractionale cu preocupari pe linia traficului international de droguri de risc si mare risc.

 In aceeasi zi, in baza autorizatiei de perchezitie emisa de Tribunalul Bistrita-Nasaud, oamenii legii au efectuat doua perchezitii la locuintele acestuia.

 Ulterior, a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud in vederea audierii, iar impotriva acestuia procurorul de caz a luat masura retinerii pentru 24 ore pentru comiterea infractiunilor de  trafic de droguri de mare risc, detinere de droguri de mare risc in vederea consumului propriu si punerea la dispozitie a locuintei in vederea consumului ilicit de droguri.

 Barbatul urmeaza sa fie prezentat in cursul zilei de astazi Tribunalului Bistrita-Nasaud cu propunere de arestare preventiva.

 Cercetarile continua in vederea probarii intregii activitati infractionale si tragerii la raspundere a tuturor membrilor gruparii.

 

 

Informatii de backgroud:

 La data de 2 iulie a.c., politisti specializati in combaterea criminalitatii organizate din cadrul S.C.C.O. Bistrita-Nasaud, B.C.C.O. Cluj-Napoca, S.C.C.O. Maramures, S.C.C.O. Salaj, alaturi de colegi de la I.P.J. Bistrita-Nasaud si jandarmi de la I.J.J. Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud si beneficiind de suportul de specialitate al ofiterilor Directiei Operatiuni Speciale - I.G.P.R., S.R.I. si D.G.I.P.I., au efectuat, in baza autorizatiilor emise de catre Tribunalul Bistrita-Nasaud, perchezitii domiciliare  la 26 de suspecti de savarsirea infractiunilor de trafic si consum ilicit de droguri de risc si de mare risc si punerea la dispozitie a unui imobil pentru consumul de droguri.

 44 de persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 41 de ani, au fost duse la audieri.

 In fapt, din investigatii a reiesit ca membrii retelei infractionale comercializau droguri de risc (canabis si rezina de canabis), cu sume cuprinse intre 50-70 lei gramul, si droguri de mare risc mefedrona sau "sare de baie", cu suma de 100 lei gramul, tinerilor din municipiul Bistrita si orasul Nasaud, precum si din localitatile invecinate, la solicitarea acestora sau cu ocazia unor petreceri private.

 Drogurile erau procurate din Spania (canabisul si rezina de canabis) si din Ungaria (mefedrona), fiind trimise, prin intermediul unor firme de transport persoane si coletarie, disimulate in colete sau pachete, sau aduse personal cu mijloace auto ori cu trenul.

 

 

0 comentarii2814 vizualizări26 iulie 2012
rss 2.0
rss 2.0